Connect with us

technokrata

Microsoft operációs rendszerek: egyszerűsödik a patch-elés

Laptop

Microsoft operációs rendszerek: egyszerűsödik a patch-elés

A felhasználói panaszokat meghallgatva a Microsoft kijelentette, hogy tervbe vette operációs rendszerei frissítési eljárásának könnyítését.

Egyszerűsítés és további termékekre való kiterjesztés – ez szerepel a redmondi óriás patch-elési rendszerét megreformálni hivatott tervében. Eszerint az elkövetkező 12 hónapban négy területen várhatók fejlesztések: a patch minőségében, az információ felhasználóhoz való eljuttatásában, a frissítési eljárás további (microsoftos) alkalmazásokra való kiterjesztésben illetve a javítások, frissítések felhasználó általi kezelésében.

Már számos kritika érte a Microsoft patch menedzselési rendszerét. Tavaly novemberben például rengetegre nőtt azon felhasználók száma, akik azt nehezményezték, hogy Redmond túl sok biztonsági javítást minősít kritikusnak, holott nem mindegyik igényel azonnali beavatkozást. Ennek során a Microsoft úgy döntött, bevezeti a fontos (important) besorolást, mely jelzi: a hiba javítása ajánlott, de nem szükséges rögtön cselekedni.

Még kedden jelentették be, hogy az egyszerűsítés jegyében a korábbi nyolc lépésről kettőre fogják csökkenteni a patch-ek felhasználókhoz való eljuttatásának módszerét. Jeff Jones, a trustworthy computing vezetője közölte, hogy ez csak egy lépés lesz azok közül, melyek révén egy jobb patch-menedzsment eszközt adhatnak a felhasználók kezébe.

Létre kívánnak hozni egy útmutatót a Windows Server 2003-hoz, a biztonság további fokozása érdekében, felfrissítik a security bulletin keresési funkcióját a cég Technet website-ján, illetve úgynevezett konferenciahívásokat fognak lebonyolítani, hogy felhívják a felhasználók figyelmét az új eseményekre. Könnyebbé kívánják tenni azon patch-ek uninstallálását is, melyek feltelepítésük után nehézséget okoznak a felhasználók számára.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle