Connect with us

technokrata

Microsoft Office Live

Laptop

Microsoft Office Live

A Microsoft Office Live Meeting és a Microsoft Office Live Communications Server valós időben kapcsolja össze az infomunkásokat – ez hatékonyabb együttműködést és információmegosztást tesz lehetővé.

A Microsoft bejelentette, hogy a valós idejű együttműködésért felelős üzleti egysége a „Live” („élő”) megjelöléssel egészíti ki termékeinek nevét. Ez a megjelölés az ügyfeleknek kínált megoldások értékére utal, vagyis a globális vállalatokon belüli és a vállalatok közötti élő kommunikáció lehetőségére.

A Microsoft Office Live Meeting 2003 (korábbi nevén PlaceWare Conference Center) és a Microsoft Office Live Communications Server 2003 (korábbi nevén Microsoft Office Real-Time Communications Server 2003) különálló, ám egymást kiegészítő termék, ahogy az egységes elnevezés utal is erre. A Live Meeting is bekerül az Office márkanévvel jelzett termékek körébe, ami egyértelművé teszi, hogy ez a szoftver is tagjává válik a Microsoft Office Rendszert alkotó programok, kiszolgálók és szolgáltatások családjának, amelyek idén esedékes megjelenését nagy várakozás előzi meg.

A Live Meeting továbbra is tartalmazza jelenlegi számos szolgáltatását, megbízhatósága és skálázhatósága is a megszokott színvonalú lesz. A jövőbeli verziók bővített funkcionalitással és szolgáltatásokkal állnak az ügyfelek rendelkezésére.

A Live Communications Server hálózati jelenlétészlelő, azonnali üzenetküldési (IM) és valós idejű kommunikációs szolgáltatásokat kínál egyetlen bővíthető platformon. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 programmal a felhasználók például megtekinthetik, hogy a portál tagjai csatlakoztak-e és folytatható-e velük azonnali üzenetváltásos beszélgetés. A Live Meeting segítségével az infomunkások alkalmazásmegosztás használatával tekinthetik meg a SharePoint portálokat.

Microsoft Office Live Meeting

A Live Meeting programmal valós idejű, interaktív bemutatók és találkozók tarthatók az interneten keresztül. A multimédiás platformként, illetve a webes kommunikáció és együttműködés alkalmazásszolgáltatásaként működő Live Meeting szervesen beleillik a Microsoft Office Rendszerbe, hiszen annak célja is a szervezeteket alkotó személyek, az információk és az üzleti folyamatok hathatósabb összekapcsolása, valamint az információk üzleti értékké való átalakítása.

Ez lesz a Microsoft Office Rendszer első, teljes mértékben beépített együttműködési szolgáltatása. A Live Meeting skálázható, böngésző alapú architektúrára épül.

Microsoft Office Live Communications Server

A Live Communications Server felügyelhető és bővíthető azonnali üzenetkezelő kiszolgáló, amelynek használatával a vállalat egészére kiterjedő, átfogó, valós idejű kommunikációra nyílik mód a dolgozók között. A rendszer kezelhetősége és biztonsága messze felülmúlja az egyéni felhasználóknak szánt termékek nyújtotta lehetőségeket. A Live Communications Server nemcsak IM-megoldás, hanem bővíthető platform is: így a fejlesztőcégek saját alkalmazásaikat is kiegészíthetik valós idejű kommunikációs tulajdonságokkal.

A Live Communications Server megjelenése 2003 harmadik negyedévében várható. A licencről és az árról még nem született döntés.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle