Connect with us

Microsoft Office kormányzati megosztott-forráskód licenc

Laptop

Microsoft Office kormányzati megosztott-forráskód licenc

A Kormányzati Biztonsági Program keretében elérhetővé vált a Microsoft Office 2003 forráskódja, melynek révén magasabb szintű együttműködés és átláthatóság valósítható meg.

A Microsoft Kormányzati Biztonsági Program (Government Security Program, GSP) töretlen sikerének, és az államigazgatási szervezetektől érkezett pozitív visszajelzések hatására a Microsoft Corporation bejelentette, hogy a GSP program keretében elérhetővé teszi vezető irodai szoftvere, a Microsoft Office 2003 forráskódját. A Windows és a tavaly bejelentett Microsoft Office 2003 XML referenciasémák után most elérhetővé tett Office kormányzati megosztott-forráskód licenc révén a jogosult nemzeti államigazgatási szervek és nemzetközi szervezetek hozzáférhetnek az Office 2003 forráskódjához és a kapcsolódó technikai információkhoz. A brit kormány az elsők között kapcsolódott be a programba, melynek köszönhetően jobban megismerheti a Microsoft Windows és a Microsoft Office 2003 termékek működését és együttműködési funkcióit.

„A Microsoft a forráskód elérhetővé tételével bizonyságát adta annak, hogy elkötelezett a hosszú távú együttműködés iránt” – mondta Dr. Steve Marsh, a brit Kabinetiroda Központi Informatikai Támogató Csoportjának igazgatója. „A forráskód hozzáférhetővé tételével a brit kormány jobban megismerheti az Office csomag biztonsági kockázatait, így nagyobb biztonsággal vezetheti be a különböző területeken.”

A sikeres Shared Source Initiative (Megosztott Forráskód Kezdeményezés) 2003. januári kibővítését jelentő GSP program a kormányzatok egyedi informatikai követelményeihez igazított ingyenes, globális program. A GSP keretében szorosabb kommunikáció és együttműködés alakítható ki az abban résztvevők és a Microsoft között. Lehetőség van többek között ellátogatni a Microsoft redmondi fejlesztőközpontjába, ahol megtekinthető a Windows és az Office fejlesztésének, tesztelésének és bevezetésének a folyamata. Emellett a GSP program résztvevői megvitathatják a Microsoft szakértőivel a korábbi és a jövőbeli projektekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseket, és közvetlen visszajelzést adhatnak a Microsoft szakembereinek. A Windows 2000, a Windows XP, a Windows Server 2003, a Windows CE és az Office 2003 forráskódjának, dokumentációjának, valamint oktatási és technikai anyagainak átadása növeli a kormányzatok bizalmát a Microsoft-termékek kiszámíthatósága és együttműködési funkciói iránt. Eddig több mint 30 ország írta alá a GSP megállapodást, például Ausztrália, Kína, Norvégia, Oroszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság. A Magyar Köztársaság kormánya nevében az Elektronikus Kormányzati Központ idén májusban írta alá az együttműködési szerződést, amellyel hazánk hivatalosan is csatlakozott a Microsoft Kormányzati Biztonsági Programjához. Eddig több mint 60 ország kormányzati szervei jogosultak a GSP programban való részvételre.

„Az Office 2003 szoftvernek a GSP programba való felvételével bizonyítani kívánjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a kormányzatokkal való együttműködés iránt. Készek vagyunk olyan megoldásokat nyújtani, amelyekkel kielégíthetjük egyéni informatikai szükségleteiket” – mondta Jonathan Murray, a Microsoft EMEA-régióért felelős alelnöke és technikai igazgatója.

A Microsoft a Microsoft Office 2003 forráskódjának és a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáknak az elérhetővé tételével segíteni kíván a kormányzatoknak az adatcserével és integrációval kapcsolatos feladataik megoldásában.

2003. novemberében a Microsoft elérhetővé tette a Microsoft Office 2003 XML referenciasémákat és annak dokumentációját. Most a Microsoft Office 2003 XML referenciasémák licenctulajdonosai további előnyök birtokába jutnak: egyszerűbben tudják azonosítani a dokumentumokon belül az adatokat, kisebb nehézségek árán generálhatnak már létező tartalomból jelentést és dokumentumot, illetve automatikus feldolgozásra is kinyerhetik az adatokat. A Microsoft Office Professional Edition 2003 segítségével a kormányzati szervek megnövelhetik az információk értékét és az alkalmazottak termelékenységét, és jobb megtérülést érhetnek el a beruházásokon.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom