Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft Office kormányzati megosztott-forráskód licenc

Laptop

Microsoft Office kormányzati megosztott-forráskód licenc

A Kormányzati Biztonsági Program keretében elérhetővé vált a Microsoft Office 2003 forráskódja, melynek révén magasabb szintű együttműködés és átláthatóság valósítható meg.

A Microsoft Kormányzati Biztonsági Program (Government Security Program, GSP) töretlen sikerének, és az államigazgatási szervezetektől érkezett pozitív visszajelzések hatására a Microsoft Corporation bejelentette, hogy a GSP program keretében elérhetővé teszi vezető irodai szoftvere, a Microsoft Office 2003 forráskódját. A Windows és a tavaly bejelentett Microsoft Office 2003 XML referenciasémák után most elérhetővé tett Office kormányzati megosztott-forráskód licenc révén a jogosult nemzeti államigazgatási szervek és nemzetközi szervezetek hozzáférhetnek az Office 2003 forráskódjához és a kapcsolódó technikai információkhoz. A brit kormány az elsők között kapcsolódott be a programba, melynek köszönhetően jobban megismerheti a Microsoft Windows és a Microsoft Office 2003 termékek működését és együttműködési funkcióit.

„A Microsoft a forráskód elérhetővé tételével bizonyságát adta annak, hogy elkötelezett a hosszú távú együttműködés iránt” – mondta Dr. Steve Marsh, a brit Kabinetiroda Központi Informatikai Támogató Csoportjának igazgatója. „A forráskód hozzáférhetővé tételével a brit kormány jobban megismerheti az Office csomag biztonsági kockázatait, így nagyobb biztonsággal vezetheti be a különböző területeken.”

A sikeres Shared Source Initiative (Megosztott Forráskód Kezdeményezés) 2003. januári kibővítését jelentő GSP program a kormányzatok egyedi informatikai követelményeihez igazított ingyenes, globális program. A GSP keretében szorosabb kommunikáció és együttműködés alakítható ki az abban résztvevők és a Microsoft között. Lehetőség van többek között ellátogatni a Microsoft redmondi fejlesztőközpontjába, ahol megtekinthető a Windows és az Office fejlesztésének, tesztelésének és bevezetésének a folyamata. Emellett a GSP program résztvevői megvitathatják a Microsoft szakértőivel a korábbi és a jövőbeli projektekkel kapcsolatban felmerülő kérdéseket, és közvetlen visszajelzést adhatnak a Microsoft szakembereinek. A Windows 2000, a Windows XP, a Windows Server 2003, a Windows CE és az Office 2003 forráskódjának, dokumentációjának, valamint oktatási és technikai anyagainak átadása növeli a kormányzatok bizalmát a Microsoft-termékek kiszámíthatósága és együttműködési funkciói iránt. Eddig több mint 30 ország írta alá a GSP megállapodást, például Ausztrália, Kína, Norvégia, Oroszország, Spanyolország és az Egyesült Királyság. A Magyar Köztársaság kormánya nevében az Elektronikus Kormányzati Központ idén májusban írta alá az együttműködési szerződést, amellyel hazánk hivatalosan is csatlakozott a Microsoft Kormányzati Biztonsági Programjához. Eddig több mint 60 ország kormányzati szervei jogosultak a GSP programban való részvételre.

„Az Office 2003 szoftvernek a GSP programba való felvételével bizonyítani kívánjuk, hogy elkötelezettek vagyunk a kormányzatokkal való együttműködés iránt. Készek vagyunk olyan megoldásokat nyújtani, amelyekkel kielégíthetjük egyéni informatikai szükségleteiket” – mondta Jonathan Murray, a Microsoft EMEA-régióért felelős alelnöke és technikai igazgatója.

A Microsoft a Microsoft Office 2003 forráskódjának és a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáknak az elérhetővé tételével segíteni kíván a kormányzatoknak az adatcserével és integrációval kapcsolatos feladataik megoldásában.

2003. novemberében a Microsoft elérhetővé tette a Microsoft Office 2003 XML referenciasémákat és annak dokumentációját. Most a Microsoft Office 2003 XML referenciasémák licenctulajdonosai további előnyök birtokába jutnak: egyszerűbben tudják azonosítani a dokumentumokon belül az adatokat, kisebb nehézségek árán generálhatnak már létező tartalomból jelentést és dokumentumot, illetve automatikus feldolgozásra is kinyerhetik az adatokat. A Microsoft Office Professional Edition 2003 segítségével a kormányzati szervek megnövelhetik az információk értékét és az alkalmazottak termelékenységét, és jobb megtérülést érhetnek el a beruházásokon.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés