Connect with us

Microsoft Office InfoPath

Laptop

Microsoft Office InfoPath

Régi-új tag az Office csomagban.

Régi, mert nem most született, de új, mert csak a soron következő Office-kiadásban, az Office 11-ből lett Office 2003-ban jelenik meg. Az általunk ˝az XML arca˝-ként bemutatott XDocs alkalmazásról van szó, amely új nevet kapott: InfoPath.

Az InfoPath érdekessége és egyedi vonása az általa összegyűjthető információ típusában rejlik. Az InfoPath segítségével a vállalatok megtervezhetik és megszerkeszthetik mindazt, amit a Microsoft „félstrukturált” dokumentumoknak hív, ezek a dokumentumok pedig olyan jelentés-tartományokat tartalmaznak, mint amilyeneket például egy adatbázis oszlopai. Az eszköz gazdag lehetőségeket nyújt a hagyományos űrlapok (például vételi megbízás, berendezés-igénylés stb.) megszerkesztésére és formai megtervezésére, az újdonság azonban az benne, hogy kifejezetten a nehezebben előkereshető információkat célozza meg, például az eladási jelentésekben, leltárfrissítésekben, emlékeztetőkben, útvonal-leírásokban, teljesítmény-értékelésekben stb. található, üzleti szempontból kulcsfontosságú adatokat.

Az InfoPath a gyártó véleménye szerint egy keverék-eszköz, mivel a hagyományos dokumentum-szerkesztési gyakorlat (például szövegszerkesztő, e-mail program) legjavát ötvözi az űrlapkezelő rendszerek precíz adatnyerési képességeivel. Az InfoPath segítségével a szervezetek könnyedén tervezhetik meg saját dokumentum-sablonjaikat, melyek adatgyűjtés céljára alkalmas ügyfél-specifikus sémákat tartalmaznak. Ez azt jelenti, hogy a felhasználó határozza meg az InfoPath sablonból később visszakeresendő információk általános szerkezetét, valamint az egyes adatelemekben foglalt tartalomtípust. Az egyedi séma meghatározásának lehetősége jelentős üzleti előnyt jelent, mivel az érintett felhasználónál jobban senki sem tudhatja, hogy cégének milyen típusú információ visszakeresésére lesz szüksége.

Az InfoPath abban hasonlít egy űrlapkezelő programcsomaghoz, hogy biztosítja annak jellegzetes funkcióit, például az adatok strukturálásának és érvényesítésének lehetőségét, azonban sokkal többet is nyújt annál.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom