Connect with us

technokrata

Microsoft Office FrontPage 2003: biztonságosabb Internet a gyermekek védelmében

Laptop

Microsoft Office FrontPage 2003: biztonságosabb Internet a gyermekek védelmében

A Microsoft Office FrontPage új bővítménye az ICRA rendszerhez kapcsolódik, így a készítők tartalomcímkéket rendelhetnek a webhelyekhez.

A Microsoft és az Internet Content Rating Association (ICRA) közzétett egy új, ingyenes bővítményt a Microsoft Office FrontPage 2003 nevű webhelykészítő és -menedzselő alkalmazáshoz. Az új eszköz segítségével a webhelykészítők ICRA tartalomcímkéket rendelhetnek a webhelyekhez. Az ICRA címkerendszer számos tartalomszűrő eszközzel együttműködve segít megakadályozni, hogy a gyermekek káros tartalmú webhelyekhez férhessenek hozzá. Így a szülők meghatározhatják gyermekeik számára a biztonságosan látogatható helyeket.

Telepítése után a Microsoft Office FrontPage 2003 programhoz készült ingyenes ICRA Content Rating bővítmény elvezeti a honlapkészítőket az ICRA webhelyére, ahol kitölthetnek egy rövid kérdőívet a honlap tartalmával kapcsolatban. Ezután az ICRA webhely előállít egy tartalomcímkét (egy rövid kódot), amit a készítők a bővítmény segítségével hozzáilleszthetnek az oldalhoz. Így a böngészők szűrői felismerik a hely tartalomcímkéjét, és automatikusan blokkolhatják a nem megfelelő tartalmat. Ily módon a szülők eldönthetik, hogy gyermekeik mit nézhetnek meg az interneten.

„A Microsoft webes gyermekvédelmi eszközeinek segítségével, és azzal, hogy a tartalomszolgáltatókat a helyek címkézésére ösztönzi, a szülők hatékonyabban megvédhetik gyermekeiket az Internet káros hatásaival szemben” – mondta Stephen Balkam, az ICRA igazgatója.

Az ICRA-t a Microsoft és az Internet iparág több vezető cége alapította 1999-ben azzal a céllal, hogy létrehozzanak egy nemzetközileg elfogadható online tartalomcímkéző rendszert, mellyel megóvhatók a gyermekek, de mindezek ellenére biztosítható a szólásszabadság is. Mivel a FrontPage-ből közvetlenül elérhetők az ICRA erőforrásai, a webes rendszergazdák könnyen kategorizálhatják saját oldalaikat. Ezzel a lépéssel a Microsoft és az ICRA megerősítette azon elkötelezettségét, hogy biztonságosabbá tegye az Internetet a gyermekek számára, s egyúttal tekintettel legyen a tartalomszolgáltatók jogaira is.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle