Connect with us

technokrata

Microsoft javítások és néhány egyéb érdekesség

Laptop

Microsoft javítások és néhány egyéb érdekesség

Mostanában furcsa szelek fújnak a szoftveróriásnál. Sorra jelennek meg a különböző javítócsomagok, amelyek gyakran dokumentálatlanlok.

A sort a hó elején megjelent Office XP javítócsomag nyitotta, majd folytatta a nemrégiben megjelent biztonsági javítás, amelyben hibák voltak, ezért kénytelenek voltak a javítócsomagra kiadni egy újabb javítócsomagot.

Ez még nem is volna túlzottan különös, de amit igencsak érdekesnek tartok, hogy pár napja megjelent a Windows XP, Me, 98/98SE angol nyelvű verzióihoz egy biztonsági javítás, ami csak a magyar Microsoft szerveren érhető el.

A kérdés jogos, hogy lehet az, hogy sem az amerikai, sem más szervereken nem érhető el, holott angol nyelvű verziókhoz ajánlott? A Microsoftnak mostanában igaz, hogy sok baja van, de ez nem hazánkban történik.

Annyi információt sikerült megtudnom, hogy ezek a biztonsági javítások feloldják az ellenőrizhetetlen bufferek problémáját, és lehetővé teszik, hogy önkényes, kontrollálhatatlan akár önmagát folyton továbbfejlesztő kódok csökkentsék biztonságunkat. Ezeket legtöbbször nyitott portokon a háttérben kapjuk, majd mindenféle tűzfalat megkerülve manipulálhatók. A javítócsomagok magyar szerverről gyorsan letölthetők a linkre kattintva.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle