Connect with us

Hirdetés

technokrata

Microsoft – ingyenes nyári tanártovábbképzés

Laptop

Microsoft – ingyenes nyári tanártovábbképzés

A Microsoft idén 7. alkalommal szervezte meg ingyenes nyári középiskolai tanártovábbképzését. A 3 napos program során több mint 200 tanár kapott áttekintést a közeli és távolabbi jövő hardver és szoftvereszközeiről, különös tekintettel azok oktatási célú felhasználásra.

[sajtóközlemény] Az ország összes középiskolájának rendszergazdája és informatikát oktató tanára kapott meghívót arra a továbbképzésre, amelyet a Microsoft szervezett a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási karán augusztus végén. A már több éve működő program sikerét jelzi, hogy a továbbképzésnek jó néhány rendszeresen visszatérő résztvevője van.

A rendszergazdák és informatika tanárok előadások és kötetlen beszélgetések keretében ismerhették meg és sajátíthatták el a jelen szoftvertechnológiáinak (Windows 2003 server, Exchange 2003 server, Visual Studio .NET, Office 2003) használatát, és külön előadáson hallhattak azokról a módszerekről, hogyan használhatják sokkal hatékonyabban a meglevő elavult számítógépeiket az oktatásban. A képzésen részt vevő tanároknak több órás beszélgetéseken kaptak választ a felmerülő kérdésekre.

Az előadások magas színvonalát, és egy-egy téma többoldalú megközelítését a Microsoft Magyarország szakemberei valamint a Budapesti Jedlik Ányos Gimnázium (Microsoft referenciaiskolája) tanárai és diákjai biztosították. Érdekesség, hogy az előadások értékelésénél a 36 előadás közül a 3. legjobb előadó díját egy diák kapta meg.

A program harmadik napján a Microsoft több mint 1 millió Ft értékben sorsolt ki Microsoft termékeket és könyveket a résztvevők között. Az ajándékok sorsolásánál Sándor Orsolya a 2003-as év Balaton Szépe segédkezett, végzett tanárként hamar a résztvevők szívébe lopta magát.

„Az utóbbi néhány évben hazánkban is megváltozott az oktatás szerepe, az elméleti tudás mellett mindinkább előtérbe kerül a „kézzelfogható tudás”, amely a munkaerőpiacon azonnal értékesíthető előnyt jelent. A Microsoft célja ennek a kézzelfogható tudásnak a megalapozása, amelynek első lépése a megfelelő oktatógárda képzése. A Microsoft ingyenes tanártovábbképző programja méretét tekintve egyedülálló Magyarországon, ám szervesen illeszkedik az Oktatási Minisztérium hasonló célú programjaihoz is.” – mondta Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási üzletág felelőse.

A Microsoft a tanév folyamán is az informatikát oktatók rendelkezésére áll: a már említett referenciaiskolájában önköltségi áron továbbképzési lehetőséget biztosít géptermi gyakorlat formájában. Mindemellett a tanárok konkrét technikai segítséget is igénybe vehetnek a „Miben segíthetek” Windows Messenger cím működtetésével, illetve a Microsoft Referencia Iskola oldalain működő internetes fórumon.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés