Connect with us

Microsoft – ingyenes nyári tanártovábbképzés

Laptop

Microsoft – ingyenes nyári tanártovábbképzés

A Microsoft idén 7. alkalommal szervezte meg ingyenes nyári középiskolai tanártovábbképzését. A 3 napos program során több mint 200 tanár kapott áttekintést a közeli és távolabbi jövő hardver és szoftvereszközeiről, különös tekintettel azok oktatási célú felhasználásra.

[sajtóközlemény] Az ország összes középiskolájának rendszergazdája és informatikát oktató tanára kapott meghívót arra a továbbképzésre, amelyet a Microsoft szervezett a Budapesti Közgazdasági és Államigazgatási Egyetem Államigazgatási karán augusztus végén. A már több éve működő program sikerét jelzi, hogy a továbbképzésnek jó néhány rendszeresen visszatérő résztvevője van.

A rendszergazdák és informatika tanárok előadások és kötetlen beszélgetések keretében ismerhették meg és sajátíthatták el a jelen szoftvertechnológiáinak (Windows 2003 server, Exchange 2003 server, Visual Studio .NET, Office 2003) használatát, és külön előadáson hallhattak azokról a módszerekről, hogyan használhatják sokkal hatékonyabban a meglevő elavult számítógépeiket az oktatásban. A képzésen részt vevő tanároknak több órás beszélgetéseken kaptak választ a felmerülő kérdésekre.

Az előadások magas színvonalát, és egy-egy téma többoldalú megközelítését a Microsoft Magyarország szakemberei valamint a Budapesti Jedlik Ányos Gimnázium (Microsoft referenciaiskolája) tanárai és diákjai biztosították. Érdekesség, hogy az előadások értékelésénél a 36 előadás közül a 3. legjobb előadó díját egy diák kapta meg.

A program harmadik napján a Microsoft több mint 1 millió Ft értékben sorsolt ki Microsoft termékeket és könyveket a résztvevők között. Az ajándékok sorsolásánál Sándor Orsolya a 2003-as év Balaton Szépe segédkezett, végzett tanárként hamar a résztvevők szívébe lopta magát.

„Az utóbbi néhány évben hazánkban is megváltozott az oktatás szerepe, az elméleti tudás mellett mindinkább előtérbe kerül a „kézzelfogható tudás”, amely a munkaerőpiacon azonnal értékesíthető előnyt jelent. A Microsoft célja ennek a kézzelfogható tudásnak a megalapozása, amelynek első lépése a megfelelő oktatógárda képzése. A Microsoft ingyenes tanártovábbképző programja méretét tekintve egyedülálló Magyarországon, ám szervesen illeszkedik az Oktatási Minisztérium hasonló célú programjaihoz is.” – mondta Merényi Ádám, a Microsoft Magyarország oktatási üzletág felelőse.

A Microsoft a tanév folyamán is az informatikát oktatók rendelkezésére áll: a már említett referenciaiskolájában önköltségi áron továbbképzési lehetőséget biztosít géptermi gyakorlat formájában. Mindemellett a tanárok konkrét technikai segítséget is igénybe vehetnek a „Miben segíthetek” Windows Messenger cím működtetésével, illetve a Microsoft Referencia Iskola oldalain működő internetes fórumon.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom