Connect with us

technokrata

Microsoft Encarta Reference Library 2004

Laptop

Microsoft Encarta Reference Library 2004

A tudás megszerzésére irányuló törekvések újabb megvalósulásaként a Microsoft nyilvánosságra hozta az Encarta Reference Library 2004-es verzióját. Figyelemre méltó új partnereivel, újszerű szolgáltatásaival és továbbfejlesztett eszközeivel az Encarta legújabb verziója átfogó, naprakész, teljes körű és megbízható oktatási anyagot kínál a fogyasztóknak.

A Microsoft a New York City-i körzetben dolgozó 150 pedagógusból álló közönség előtt mutatja be az általa fejlesztett díjnyertes oktatószoftver termékcsaládjához tartozó legújabb verziót. Bizonyságot téve arról, hogy törekszik hozzásegíteni a fiatalokat képességeik kibontakoztatásához, a Microsoft minden résztvevőnek az Encarta Reference Library 2004 szoftver 30 példányát adományozza, elegendő mennyiséget ahhoz, hogy a pedagógusok egy-egy osztály minden tanulóját külön példánnyal lássák el.

A DVD-n és CD-lemezen egyaránt elérhető Encarta Reference Library 2004 a következő új és továbbfejlesztett szolgáltatásokat tartalmazza:
a Discovery Channel televíziós csatorna műsorai – A Discovery Channel összesen mintegy 109 percnyi kiváló minőségű, oktatási témájú videofilmet kínál az Encarta Reference Library 2004 felhasználói számára a legkülönbözőbb területekről, kezdve a Marson észlelhető élettől a cápákon és a gombatermelőkön át a gleccserekig.
Visual Browser – az áttekinthetőség szolgálatában – Az Encarta Reference Library 2004 újdonságként tartalmazza a vizuális segédletként használható Visual Browser szolgáltatást, amely megkönnyíti a gyerekek és a szülők számára az Encarta mérhetetlen mennyiségű ismeretanyagának feltérképezését. A Visual Browser a cikkek, a hangklipek, a videoklipek, az interaktív bemutatók és más elemek között felfedezhető összefüggéseket ábrázolja, és a tartalomra utaló ikonokat jelenít meg körös-körül a képernyőn. A különböző jelzett helyekre kattintva a felhasználók könnyűszerrel tájékozódhatnak az összefüggésben álló tartalmi elemek alkotta feltérképezetlen világban.
Homework Center – segítség a házi feladatok elkészítéséhez – A Homework Center, mely második éve része a szoftvernek, néhány kisebb újítással segíti a tanulókat a kutatásban és az önálló tevékenységet igénylő feladatok elvégzésében. A szolgáltatások közé tartoznak a bővített irodalmi útmutatók, amelyek segítséget nyújtanak a klasszikus és a kortárs irodalmi alkotások értelmezéséhez, a házi dolgozatok és más tanulmányok összeállítását bemutató eszközök, a diagramkészítő eszköz, amellyel könnyűszerrel színes diagramokká alakíthatók át az adatok, valamint a célirányos és tartalmilag helyes életrajzok elkészítését segítő eszközök – mindezek ideális körülményeket teremtenek az otthoni munkák elvégzéséhez és a tanulók adottságaihoz igazított feladatok kitűzéséhez.
Update Encarta – a szoftver frissítési szolgáltatása – Az Update Encarta szolgáltatás biztosítja a felhasznált adatok időszerűségét és helytállóságát. A felhasználók egyetlen egérkattintással letölthetik a legfrissebb cikkeket, statisztikai adatokat, híreket, webes hivatkozásokat és más információkat, és mindezt közvetlenül beépíthetik a tartalomba. Az Encarta frissítési szolgáltatása hetenként, esetenként még gyakrabban letölti a legújabb adatokat, hogy a felhasználók tájékozottak legyenek a világban bekövetkező változásokról.

Az Encarta Reference Library 2004 ezenkívül a következő összetevőket is tartalmazza: Encarta Encyclopedia Deluxe 2004, Encarta World English Dictionary, Thesaurus, Translation Dictionaries, valamint a díjnyertes Encarta Africana, több mint 68.000 ellenőrzött cikk, multimédiás tartalom, beleértve különböző rádióműsorok, hírek és időjárás-előrejelzések lekérését, virtuális térképek, útvonalak és időtervek, diagramok és ábrák, aktuális statisztikai adatok, játékok és még sok minden más. A világot interaktív tanulással felfedezhetővé tevő Encarta Reference Library napjaink egyik legnagyobb példányszámban eladott referenciaszoftver-csomagja.

Az Encarta termékcsalád kiegészítéseként a Microsoft a fogyasztók figyelmébe ajánlja az Encarta Encyclopedia Deluxe programot, amely hatalmas mennyiségű naprakész adatot tartalmaz az otthoni és az iskolai tevékenységekhez, valamint az Encarta Encyclopedia Standard programot is, amely az egész család számára kínál aktuális információt tartalmazó útmutatókat. Az Encarta-portfolió a Microsoft HRD-részlegéhez (Home Retail Division) tartozik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle