Connect with us

technokrata

Megszűnő Windows terméktámogatások

Laptop

Megszűnő Windows terméktámogatások

A Microsoft nyilvánosságra hozta azokat a dátumokat, amelyektől kezdve nem lesz elérhető terméktámogatás a Windows 98, 2000 Pro, NT4 operációs rendszerekhez.

Ezekből kiderül, hogy a Windows 98 és az NT 4.x termékek támogatása 2003. június 30-tól nem lesz elérhető, míg a Windows 2000 Professional terméktámogatását 2004. március 31-ig lehet majd igénybe venni. A Windows 2000 Server terméktámogatásának elérhetőségét 2002. első felében fogja bejelenteni a szoftveróriás.

A Microsoft szerint a dátumok közzétételével hozzájárulnak ahhoz, hogy a vállalatok informatikai vezetői könnyebben választhassanak operációs rendszert, vagy fejlesztéseket cégüknek (nagyvállalatok számára külön megállapodások keretében esetenként meghosszabbíthatják a terméktámogatás elérhetőségét.)

Ezek legtöbbje azonban kifejezetten előnytelennek tartja a támogatások megszüntetését, mivel a legtöbb vállalatnál Windows 98 és 2000 operációs rendszert futtató gépek találhatók, ha ezek használatához nem kapnak segítséget a cégek, kénytelenek lesznek átállni újabb operációs rendszerre, amely extra befektetést igényel, hiszen az új operációs rendszerek hardverigénye is minden bizonnyal magasabb lesz a mostaniakénál.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle