Connect with us

technokrata

Megjelölték az új időpontot a Windows XP SP1 kiadására

Laptop

Megjelölték az új időpontot a Windows XP SP1 kiadására

Nemrég még augusztus közepei várható elkészülésről adtunk hírt, aztán nyilvánvalóvá vált: a Windows XP első javítócsomagja késni fog. A Microsoft tegnap jelölte meg az új időpontot.

Az eredetileg tervezett augusztus 14-e helyett pontosan 2 héttel későbbre, augusztus 28-ára jelölte meg a Microsoft a Windows XP SP1 kiadásának időpontját.

A két hetes csúszás oka az, hogy az SP1 RC1 kód fejlesztésének eredetileg július 24-ére tervezett befejezése csak augusztus elejére történt meg. Mindezek miatt az augusztus 14-ei végleges megjelenési időpont nem tartható többé.

A Microsoft egészen közel került a Windows XP első javítócsomagjának végleges változatához. A célegyenesbe fordulást jelzi az is, hogy az SP1 legutolsó, 1089-es változata a hírek szerint már a gyakorlatilag késznek tekinthető Release Candidate (RC1) (amiben már nem látható a ˝Windows XP Professional – For testing purposes only. Build 2600.xpsp1.[…]˝ felirat), de már a 1081-es változat javításai is az operációs rendszer magján és az Internet Exploreren kívül az Outlook Expresst (v6.00.2800.1081 (xpsp11.020719-1845)) is érintették – vagyis az operációs rendszer fő(bb) elemeinek javításai már gyakorlatilag akkor készen voltak.

Az SP1 több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra (USB2, IPv6, eHome) funkciók is kerülnek a Windows XP-be általa, azonban a korábban többször ígért, de eddig mindig csúszó Bluetooth egyelőre kimarad.

Minthogy a Windows XP SP1 megjelenése mostantól szinte csak napok kérdése, igyekszünk folyamatosan követni az utolsó simításokról érkező híreket, illetve újabb és újabb információkat szolgáltatni az érkező javítócsomag egyéb tudnivalóiról.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle