Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelentek az új, oldalirányba is scrollozni képes Microsoft egerek

Laptop

Megjelentek az új, oldalirányba is scrollozni képes Microsoft egerek

Alig két hónap alatt lett kézzel fogható valóság a nemrég bemutatott ˝tilt˝ (˝döntés˝) technológiából – az új Microsoft egerek már megvásárolhatók.

Kevesebb mint két hónapra volt szükség ahhoz, hogy az úgynevezett ˝tilt˝ (˝dönthető˝) görgő a kósza hírek szintjéről kézzelfogható valósággá váljon a Microsoft egerekben. A technológia lényege pofonegyszerű – a görgő oldalirányú döntésével oldalra is lehet scrollozni az éppen megnyitott ablak tartalmát, például egy széles dokumentumot.

A megvalósított elképzelés nagyon jó, bár kétségkívül nem eredeti.

Hiszen sokak számára emlékezetes, hogy már öt évvel ezelőtt is kapható volt például A4 Tech egér vízszintes irányú görgővel (ez két, különálló görgős megoldás).

De ez még nem minden – a függőleges görgőt sem a Microsoft találta fel. Még a tavalyi év elején adtunk ugyanis hírt arról, hogy egy seattle-i bíróság az üzleti titkok hűtlen kezelésért 16,5 millió dollár kártérítést ítélt meg Fernando Falcon és Federico Gilligan feltalálóknak, akik 1993-ban bemutatták a gördítős (vagyis a képernyő tartalmának görgetését lehetővé tévő, extra görgős kezelőszervvel ellátott) egér tervét a KeyTronic-nak, a spokane-i (Washington) székhelyű elektronikai vállalatnak. Erről érdekes részletek a kapcsolódó híreinkben találhatók.

A rivális Logitech nem foglalkozik azzal, hogy mi kinek az ötlete volt – internetes források alapján Lloyd Klarke termékmenedzser szerint a világ felhasználóinak nincs is szüksége görgő alkalmazására, hanem e kezelőszervek funkcióját inkább gombokkal valósítják meg. Mellesleg Klarke azt is kijelentette, hogy a Logitech már minden technológiát implementált, amire a felhasználóknak csak szüksége lehet…

Az új technológiát a Microsoft elsőként a Wireless IntelliMouse Explorer és a Wireless Optical Mouse termékekben (különbség közöttük csak az oldalsó gombok meglétében, illetve hiányában van) alkalmazza.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés