Connect with us

technokrata

Megjelent és letölthető az Exchange Server 2003 SP1

Laptop

Megjelent és letölthető az Exchange Server 2003 SP1

A csomag a javításokon kívül funkcionális változtatásokat is tartalmaz.

Az egy éve megjelent, legújabb Exchange Serverhez, a korábban Titanium kódnéven ismert 2003-as verzióhoz a Microsoft kiadta a Service Pack 1-et (SP1).

Az Exchange Server 2003 SP1 a javításokon kívül funkcionális változtatásokat is tartalmaz, mint például több nyelvi támogatást az Outlook Mobile/Web Access helyesírás-ellenőrzőjéhez, illetve nagyobb szövegbeviteli mezőt, keresésimappa-támogatást és fejlesztett navigációs menüt az Outlook Mobile Accesshez. Mindezeken kívül fejlesztettek az Exchange site-ok topológiáján is, melynek eredményeképpen az Exchange szerverek száma csökkenthetővé, központi adminisztrációjuk pedig egyszerűbbé vált.

Az Outlook 2003 kliens nyújtotta sokrétű funkcionalitás mellett az Exchange 2003 hozzásegíti a vállalatot, hogy a felhasználók a cégnél használt mobil és asztali számítástechnikai eszközökkel távolról vagy a munkaasztal mellől az iparágban eddig egyedülálló biztonsági és titkosítási körülmények között fogadják és küldjék az elektronikus leveleket, ugyanakkor a Windows Server 2003 szolgáltatásaival integrálódva segítséget nyújt a költség hatékony termékfrissítés, bevezetés és üzemeltetés területén is. Az Exchange Server 2003 számos új és továbbfejlesztett funkciót tartalmaz, ami fokozza megbízhatóságát, kezelhetőségét és biztonságosságát. Az Exchange Server 2003 hozzájárul az infomunkások hatékonyságának javításához, ugyanakkor elősegíti, hogy a szervezetek például a kiszolgálók és a helyek összevonása révén csökkentsék a birtoklási összköltséget (TCO).

A Microsoft Exchange Server 2003-ban – a platformként elsődlegesen ajánlott Windows Server 2003-hoz hasonlóan – megnyilvánulnak a Microsoft Megbízható számítástechnika nevű kezdeményezésének előnyei. A Microsoft Exchange Server 2003 fejlesztőcsoportja ezeknek az eljárásoknak köszönhetően olyan terméket állított elő, amelynek biztonságos a szerkezete, biztonságosak az alapbeállításai, és biztonságosan üzemeltethető. Ennek eredményeképpen az Exchange Server 2003 lett az Exchange ez idáig legbiztonságosabb verziója.

A Microsoft nemrég bejelentette, hogy a Windows Server Rendszer részét képező Microsoft Exchange Server 2003 kiszolgálóhoz használható adattárolási megoldások szélesebb körét fogja támogatni. Mostantól használhatók lesznek azok az iSCSI (Internet Small Computer Systems Interface) és a NAS (Network Attached Storage) alapú adattárolási megoldások, amelyek megfelelnek a Designed for Windows logóprogram előírásainak. A Designed for Windows logó segítségével egyszerűen azonosíthatók azok a termékek, amelyek kiválóan együttműködnek a Microsoft Windows Server operációs rendszerrel. Az Exchange 2003 által támogatott iSCSI szabvány blokkszinten tudja az adatokat IP-hálózatokban továbbítani. Az iSCSI segítségével a vállalatok alacsony költséggel építhetnek ki nagy teljesítményű, megbízható és biztonságos megoldásokat adattároló hálózataik számára. A ma bejelentett lehetőségek felhasználásával az Exchange 2003 adatbázisfájlok egyszerűen elhelyezhetők minősített NAS eszközökön, új lehetőségek nyílnak meg a tárolóeszközök összevonására, valamint a hálózati címmel rendelkező tartalom helyi hálózatból való elérésére.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle