Connect with us

technokrata

Megjelent és letölthető a Windows Messenger 5 végleges verziója

Laptop

Megjelent és letölthető a Windows Messenger 5 végleges verziója

A Windows Messenger mégsem halt ki…

A tavaly júliusban, vagyis több mint egy éve először, még bétaként megjelenő MSN Messenger 5-öt, válaszként az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodásra a Microsoft a Windows Messenger utódjaként – mint külön alkalmazást – kezdte fejleszteni. Ez a nézet tartotta magát egészen áprilisig, amikor is új felhívás jelent meg a Beta Place website-on: ˝[…] the Microsoft Windows Messenger 5.0 Product Team would like to invite you to participate in their upcoming beta program for Windows Messenger 5.0.˝

Az információ alapján a Windows Messenger mégsem hal(t) ki, annak ellenére, hogy a 4.7-es verziónál azért kell(ett volna) megállnia a fejlesztésnek, mert az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly előtt novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire. A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érintett, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Időközben megjelent az MSN Messenger 5, sőt a 6 végleges verziója, az álláspont pedig mindvégig folyamatosan az volt, hogy azt a Microsoft a Windows Messenger utódjának szánja, és utóbbit ezért nem is fejleszti tovább. A nemrég megjelent 5.0.beta.0149-es után véglegesként megjelent 5.0.0468-as verzió erre rácáfolva, elődjéhez képest alaposan feljavítva már jól használható.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle