Connect with us

Megjelent és letölthető a Messenger 6.1

Laptop

Megjelent és letölthető a Messenger 6.1

Megjelent az MSN Messenger legújabb, 6.1-es, egyelőre még béta verziója.

Pár hete megjelent az MSN Messenger legújabb, 6-os verziója, amely a Windows XP-be gyárilag beépített Windows Messenger külön alkalmazásként elérhető – vagyis antitröszt-kompatibilis – alternatívájaként (is) használhatunk.

A most megjelent 6.1.beta.128-as verzió újdonságai közé a beszélgetések elejét és végét jobban kielemő log manager, MSN Chat intergráció, (még) több játék, illetve kliens-szerver kommunikációs protokoll javítások tartoznak.

Mint arról már több mint egy éve beszámoltunk, az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kellett átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érintett, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Ezek közül a Microsoft a Windows Messenger utódjaként – mint külön alkalmazást – az MSN Messengert fejlesztette. Az így MSN Messengerre átkeresztelt instant messaging program a Windows Messengerhez nagyon hasonló, de néhány újításon átesett kezelőfelülettel jelentkezik, kezdő verziószáma pedig 5 volt, ami visszautalt az első tervek szerint (később fejlesztése mégis folytatódott) 4.7-nél pályafutását befejező Windows Messengerre. További újdonság, hogy Windows Longhorn/Blackcomb-szerű skineket kapott az üzenőprogram – tehát a Microsoft nehezen mond le az operációs rendszerbe való integráltság előnyeiről.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom