Connect with us

technokrata

Megjelent az XP-hez a Plus!

Laptop

Megjelent az XP-hez a Plus!

A mai nap igen mozgalmas volt a Microsoftnál. A nap utolsó sajtótájékozatatóján jelntették be, hogy már elkészült az XP-hez is a Plus! csomag.

Az első csomagot pontosan hat évvel ezelőtt adták ki, az akkor még szegényes kinézetű Windows 95 operációs rendszerhez. Akkor kezdődött el ez az egész őrület.

Igaz, a legelső 32 bites Windows-ra ráfért még egy kis szépítgetés, de a legutóbbi operációs rendszert a megjelenésével lehet a legkönnyebben megkülönböztetni elődjeitől.

Már bevett szokás, hogy a hivatalos megjelenést pár hónappal később követi egy ilyen kis kiegészítő, de úgy látszik, hogy most még időben helyre kell tenni a dolgokat az XP házatáján. Sokkal nagyobb hangsúlyt fektettek a design-ra, mint az előzőekben.

Már nem csak a háttérképeket, képernyővédőket, ikonokat, kurzorokat és hangokat cserélhetjük le, hanem lehetőség nyílik az ablakok témáiból való böngészésre is, sőt egy kicsit tovább is léptek, ugyanis a gyártók szerint egy teljesen új megjelenéssel szórakozatóbb lehet még a munka is a számítógépünk előtt.

A megszokott dolgok mellett megjelent a csomagban egy audio konvertáló program is, mellyel sikerült helyretenniük az XP hiányosságait, ugyanis támogatja az MP3 formátumot is. A MediaPlayerből is kimaradt a playlist-készítési lehetőség, ezt is sikerült már kiküszöbölniük, ugyanis a csomgba tartozik egy Personal DJ program, amely a MediaPalyerbe épül be. A hangok terén még egy újítást vetettek be, lehetőség van a MediaPlayert hanggal vezérelni. A MediaPlayerről már csak annyit, hogy beépítettek egy CD borító készítést segítő programot a rengeteg új skin és vizaulizáció mellé.

A játékok terén annyi újítás történt, hogy egy pár új játékot is kapunk, bár nem a régi megszokottakat és ráhajtottak a 3D-re is.

Igaz, már számos ilyen program megjelent régebben is de az nem hivatalos és ennyi mindent nem tudtak egy programban kínálni a vásárlóknak. A Micrsoft csak erre a csomagra esküszik, hogy nem rondít bele az operációs rendszerünk lelkébe.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák