Connect with us

technokrata

Megjelent az SQL Server 2000 Enterprise Edition is

Laptop

Megjelent az SQL Server 2000 Enterprise Edition is

A Microsoft Magyarország 5 nappal a San Francisco-i bejelentést követően a Kongresszusi Központban 1500 fő részvételével megrendezett konferencia keretében bejelentette az SQL Server 2000 Enterprise Edition (64-bit) nevű termékének forgalomba hozatalát, amely nagy memória- és teljesítményigényű, a Windows Server 2003 64 bites verzióin futó alkalmazások számára készült.

A Microsoft kínálatában tehát mostantól egy szorosan integrált elemekből álló 64 bites platform is szerepel, amelynek birtokában egyenes út nyílik a Microsoft-ügyfelek rendszereinek 64 bitessé történő bővítésére. Ezenkívül a nagyfokú skálázhatóságot és kisebb birtoklási összköltséget eredményező 64 bites lehetőségek révén vonzó alternatíva érhető el a UNIX alapú megoldásokhoz képest.

A Microsoft SQL Server 2000 64 bites változatának kibocsátására a Windows Server 2003 és a Visual Studio .NET 2003 termékkel közösen került sor. Ez a hármas minden korábbinál nagyobb üzleti értéket képvisel: szorosan integrált platformot, adatkezelési és alkalmazásfejlesztési környezetet biztosít, melynek teljesítménye, skálázhatósága és megbízhatósága élenjáró teljesítményt nyújt, ugyanakkor módot ad a vásárlóknak, hogy megfeleljenek a manapság szűkösebb büdzsével rendelkező informatikai osztályok lehetőségeinek.

A 64 bites Microsoft SQL Server 2000 úgy készült, hogy kihasználja a 64 bites hardverplatform és a Windows Server 2003 előnyeit. Egyetlen számítógépen több memóriát használhatnak segítségével a komoly követelményeket támasztó alkalmazások, például a nagyobb e-kereskedelmi megoldások, adattárházak és elemzőrendszerek. A Microsoft nyújtja a leggazdaságosabb lehetőséget több ilyen csúcskategóriás alkalmazás egyidejű kezelésére. Az SQL Server 2000 64 bites változata magában foglal egy 64 bites adatbázis-kiszolgálót, egy 64 bites kiszolgálóügynököt, valamint egy 64 bites elemzőkiszolgálót, amely OLAP és adatbányászat céljára használható. Az SQL Server 2000 64 bites változata a Microsoft mennyiségi licencprogramjai keretében és az OEM partnerektől érthető el
A Microsoft SQL Server 2000 teljes körű adatbázis-kezelő és -elemző eszköz segítségével gyorsan elkészíthetők az új generációt képviselő bővíthető elektronikus kereskedelmi, üzleti és adattárolási megoldások.

A Microsoft SQL Server 2000 és a Microsoft SQL Server 2000 (64-bit) adatbázis-kezelő és elemző kiszolgáló része a Windows Server Rendszer™-nek, a Microsoft átfogó, integrált és átjárható kiszolgálói infrastruktúrájának, amelynek segítségével egyszerűen lehet agilis üzleti megoldásokat kifejleszteni, bevezetni és működtetni.

Két világrekord a teljesítményteszteken

A Microsoft két fontos számítástechnikai partnercégével közösen azt is bejelentette, hogy két teljesítményteszten is világelső helyezést sikerült elérnie. A percenként 658 277 tranzakciós (tpmC) TPC-C* eredményt, amelynek költsége 9,80 $/tpmC volt, , a San Francisco-i kibocsátási rendezvény nyitóbeszédében jelentették be. A HP 64 processzoros Superdome szerverén érte el ezt az eredményt, amely az Intel Itanium 2 chipjének, az SQL Server 2000 64 bites változatának és a Windows Server 2003 Datacenter kiadásának nagy teljesítményű együttesével bizonyult ilyen sikeresnek.

A Siebel Systems Inc., a Unisys Corporation és a Microsoft ezenkívül világelső eredményt ért el a Siebel eBusiness alkalmazások teljesítménytesztjén is: 30 000 egyidejű felhasználó futtatta a Siebel 7-es változatát egy olyan Unisys ES 7000 szerveren, amelyen az SQL Server 2000 és a Windows Server 2003 Datacenter Edition 64 bites változata futott. Ez az eredmény meggyőző bizonyítékul szolgál azoknak a vásárlóknak, akik meg szeretnének győződni arról, hogy nagyteljesítményű külső fejlesztésű alkalmazásaik a legnagyobb követelményeket támasztó környezetek igényeihez is képesek lesznek alkalmazkodni.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle