Connect with us

technokrata

Megjelent az Office „Trinity” eszközök béta verziója

Laptop

Megjelent az Office „Trinity” eszközök béta verziója

A Microsoft közzétette a Visual Studio Tools for Office terméket (kódnevén: Trinity), amely tartalmazza a .NET-keretrendszer 1.1-es verzióját is, így a fejlesztők elkezdhetik az ismerkedést az új rendszerrel.

A Microsoft a tervezettnél néhány héttel később jelentette meg a béta verziót. Az év elején a redmondi vezetők azt nyilatkozták, hogy az első béta verzió várhatóan márciusban fog megjelenni. Az eszközök végleges verziója idén nyárra várható.

A Visual Studio Tools for Office segítségével a programozók a Visual Basic .NET és a Visual C# .NET rendszerben olyan programokat írhatnak, amelyek Word 2003 és Excel 2003 dokumentumok mögött futhatnak.

A Word 2003 és az Excel 2003 az Office System 2003 termékcsalád központi elemei, megjelenésük nyárra várható. A Microsoft úgy döntött, hogy nem bocsátja ki az Office 2003 Developer Edition változatát, ehelyett a Visual Tools for Office termék lesz az, amellyel a Microsoft szerint sokkal jobban testre lehet majd szabni az Office 2003 alkalmazásokat, mint a jelenleg kapható Visual Basic for Applications rendszerrel.

A Microsoft Visual Basic for Applications (VBA) továbbra is fontos része lesz az Office 2003 alapú megoldásfejlesztésnek (épít az Office 2003 új szolgáltatásaira is), azonban a Visual Studio Tools for Office jelentős előnyöket nyújt az integrált fejlesztőkörnyezet (IDE), a használható nyelvek köre, a biztonság és a telepítés terén.

A Visual Studio Tools for Office teszteléséhez a .NET-keretrendszer 1.1-es verzióját és az Office 2003 második béta verzióját is telepíteni kell. Az eszközök Windows 2000 és Windows XP operációs rendszeren is használhatók.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle