Connect with us

technokrata

Megjelent az Office System 2003 újabb béta verziója

Laptop

Megjelent az Office System 2003 újabb béta verziója

Mintegy három hónappal a béta2 megjelenése után itt egy újabb, ˝beta2 refresh˝ jelzésű Office System 2003 verzió.

Az Office System 2003 beta2 márciusi megjelenését követően a Microsoft kiadta a némileg frissített, ˝beta2 refresh˝ jelzésű verziót.

A ˝beta2 refresh˝ az eredeti beta2 11.4920-as verziószámával szemben a 11.5329-es verziószámot viseli, ami jelentős fejlesztést sugall annak ellenére, hogy a termék még mindig béta állapotú.

Ismeretes, hogy az első béta verzió tesztelése viszonylag szűkkörű volt – mindössze 6000 tesztelő kapta meg, illetve a csomag csak 3 CD-t (Office 11, FrontPage 11, Publisher 11) tartalmazta. Az új XDocs (InfoPath) alkalmazás nem volt a beta kitben – ezt Jean Paoli, a Microsoft XML-lel foglalkozó mérnöke mutatta be egy konferencián, még tavaly december 11-én. A második bétát a gyártó 2003 tavaszára ígérte, miközben sokáig várta a jelentkezőket, hogy az elsőnél szélesebb körben – összesen mintegy fél millió felhasználó segítségével – teszteljék a programcsomagot. A bétákat várhatóan – az Office XP 2001-es megjelenéséhez hasonlóan – két RC (release candidate) követi majd, mire megjelenik a végleges verzió.

Az esemény egyébként – ha a (módosított) határidőt betartja a Microsoft – elég közel van (ahhoz képest, hogy még mindig béta a termék), hiszen az ígért megjelenés augusztusban várható. Ismeretes az is, hogy korábban június 2-ra ígérték a szoftverrendszert, azonban április végén a határidőt augusztusra tolták, mondván, az akkor már megjelent beta2 verziót tovább kell tesztelni a tervezettnél.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle