Connect with us

technokrata

Megjelent az ingyenesen letölthető Microsoft Windows SharePoint Services magyar nyelvi kiegészítése

Laptop

Megjelent az ingyenesen letölthető Microsoft Windows SharePoint Services magyar nyelvi kiegészítése

A Microsoft file-megosztási és a csoportmunka-technológia új generációjának, amelynek segítségével az informatikusok jobban kordában tarthatják az intranet bonyolultságát és költségeit, megjelent a magyar nyelvi kiegészítő csomagja.

Az október eleje óta a Windows Server 2003 vásárlói számára külön ellenszolgáltatás nélkül letölthető Windows SharePoint Serviceshez megjelent a régóta várt magyar nyelvi kiegészítő csomag, amellyel lehetővé válik magyar nyelvű csoportmunka-felületek létrehozása.

Mint arról nemrég beszámoltunk, a Windows SharePoint Services egy webes csoportmunka-környezet, amely a Microsoft .NET-keretrendszer kivételesen megbízható és jól felügyelhető platformjára épül. A Windows SharePoint Services birtokában elég egy webböngésző, hogy a felhasználók olyan virtuális munkaterületeket hozzanak létre és használjanak, ahol módjuk nyílik dokumentumoknak, vitafórumoknak, listáknak, körkérdéseknek és más fontos járulékos információknak, például a csoporttagok állapotának és jelenlétének a kezelésére.

Ugyancsak ismeretes, hogy a Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 bővíti a Windows SharePoint Services szolgáltatásainak körét: rendszerezési, indexelési és felügyeleti eszközöket biztosít a SharePoint alapú helyekhez, valamint lehetővé teszi az egyes helyeken rögzített információknak a szervezet egésze számára való közzétételét. A Microsoft Office SharePoint Portal Server 2003 révén személyek szerint is irányíthatók az információk: kiválasztható a célközönség, valamint a személyes és a vállalati szükségletekhez való hozzáigazításra használható eszközöket is tartalmaz. A webkijelzők és az XML alapú nézetek segítségével rugalmas és robusztus alkalmazásintegrációra ad módot, a webszolgáltatások pedig bővíthető felhasználói felületen keresztül érhetők el. Az Office SharePoint Portal Server 2003 következő kiadása része lesz a Microsoft Office Rendszernek. Az új termék sokkal szélesebb körű értékeket nyújt az ügyfeleknek és a partnereknek, egy olyan sokoldalú, ügyfél-kiszolgáló alapú, XML-kompatibilis megoldás formájában, amely összeköti egymással az embereket, a csoportokat és a vállalatokat.

Az Office System/2003 hazánkban holnap, egész napos konferencia keretében mutatkozik be. Az angol nyelvű változat megjelenését várhatóan az eddig megszokott egy-másfél hónapos késéssel követi majd a lokalizált változatok (köztük a magyarral) megjelenése, bár erről egyelőre nincsenek nyilvános információk. A most megjelent magyar nyelvi kiegészítő csomag megjelenése a magyarítás egyik első lépése.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle