Connect with us

Megjelent a Windows XP vezeték nélküli szolgáltatásainak összegző frissítőcsomagja

Laptop

Megjelent a Windows XP vezeték nélküli szolgáltatásainak összegző frissítőcsomagja

A Microsoft közzétett a Microsoft Windows XP rendszerhez egy összegző frissítőcsomagot, amely a következő listában szereplő gyorsjavításokat és frissítéseket tartalmazza. Ez a kis méretű, átfogó összegző frissítés egyszerűvé teszi a vezeték nélküli javítások bevezetésének kezelését.

A következő hibákat szünteti meg a frissítés.

Hosszú várakozás vezeték nélküli hálózathoz történő kapcsolódáskor. Amikor vezeték nélküli hálózathoz kapcsolódunk 802.1x hitelesítéssel, a hálózati kapcsolat létrehozása 30 és 60 másodperc közötti időt vehet igénybe. Ez azért történik, mert a konfigurációmentes vezeték nélküli hálózati szolgáltatás indítása késik. A konfigurációmentes vezeték nélküli hálózati szolgáltatás azért nem indul időben, mert a NETMAN összetevőtől függ, de a NETMAN összetevő nem töltődik be rendszerindításkor.

Hibás adathordozó-állapot jelenik meg a vezeték nélküli illesztőhöz. Ha a számítógép az egyetlen a vezeték nélküli hálózaton, amely ideiglenes módban van, a vezeték nélküli hálózati kapcsolat ikonja hibásan azt mutathatja, hogy a vezeték nélküli hálózati adapter a hálózatra kapcsolódik.

A felhasználói felület elemei hibásan vannak lefordítva más nyelvekre. A felhasználó felület számos eleme hibásan van lefordítva egyes távol-keleti nyelvekre a Windows XP Support Patch for Wireless Protected Access (WPA) csomagban.

A WPA nem működik megfelelően vegyes AES/TKIP módokban. A WPA nem működik megfelelően olyan hozzáférési ponttal, amely Advanced Encryption Standard (AES) titkosítással van konfigurálva egyedi küldésű adatátvitelhez és Temporary Key Integrity Protocol (TKIP) titkosítással van konfigurálva szórásos adatátvitelhez.

A WPA alapértelmezés szerint gyengébb titkosítási sémát használ. Alapértelmezés szerint, amikor egy vezeték nélküli ügyfél lehetőséget kap vezeték nélküli hálózathoz történő kapcsolódásra a TKIP vagy az AES titkosítási sémával, az ügyfél a gyengébb titkosítási sémát használja.

A vezeték nélküli hálózati ügyfél hibásan válaszol az RC4 kulcsüzenetre, amikor nem WEP módban van. Amikor AES titkosítással konfigurált vezeték nélküli kapcsolathoz csatlakozik, a Windows hibásan válaszol az RC4 titkosítási algoritmus üzenetére.

Nem lehet újra kapcsolódni a választott hálózathoz sikertelen kulcscsere után. Amikor egy vezeték nélküli ügyfél kulcscsereművelete sikertelen, az ügyfél kapcsolódása sikertelen, és megakadályozza az automatikus újrakapcsolódási kísérleteket. Manuálisan kell megpróbálni az újracsatlakozást a vezeték nélküli hálózathoz.

A 802.1x hibaszámláló nem nullázódik sikeres kulcscsere után. A konfigurációmentes vezeték nélküli hálózati szolgáltatás számon tartja a sikertelen hitelesítési és kulcscserekísérletek számát. Ha azonban a vezeték nélküli ügyfél sikeresen hitelesít és kulcscserét hajt végre, ez a számláló nem nullázódik automatikusan.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom