Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Windows XP SP1 RC1 .Net Framework SP2-t is tartalmazó változata

Laptop

Megjelent a Windows XP SP1 RC1 .Net Framework SP2-t is tartalmazó változata

A Microsoft egészen közel került a Windows XP első javítócsomagjának végleges változatához: a legutolsó, 1090-es változat már a legújabb javításokat (köztük a .Net Framework SP2-t) is tartalmazza.

Célegyenesben a Windows XP SP1 – a legutolsó, 1090-es változat a hírek szerint már a gyakorlatilag késznek tekinthető Release Candidate (RC1) (amiben már nem látható a ˝Windows XP Professional – For testing purposes only. Build 2600.xpsp1.[…]˝ felirat), emellett már tartalmazza a legújabb frissítéseket is, mint például a .Net Framework SP2.

Az SP1 RC1 kód fejlesztésének eredetileg július 24-ére tervezett befejezése csak augusztus elejére történt meg, ezért az augusztus 14-ei végleges megjelenési időpont nem tartható többé. Ehelyett pontosan 2 héttel későbbre, augusztus 28-ára jelölte meg a Microsoft a Windows XP SP1 kiadásának időpontját.

Az SP1 több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra (USB2, IPv6, eHome) funkciók is kerülnek a Windows XP-be általa, azonban a korábban többször ígért, de eddig mindig csúszó Bluetooth egyelőre kimarad.

Működésben a Windows XP SP1 – mi is kipróbáltuk a Windows XP első javítócsomagjának beta változatát, amelynek első tapasztalatai pozitívak. Az SP1 beta telepítése után a felhasználó számára a leglátványosabbak az egyes rendszerelemek verziószám-módosulásai, illetve hogy valóban lehetővé vált, hogy az antitröszt-eljárás előírásainak megfelelően a Windows XP egyes beépített szoftverei kicserélhetők más versenytárs gyártók termékeire. Gyakorlott felhasználóként továbbá azonnal észrevehető, hogy megszűnt a korábban használati nehézségeket okozó jelenség – a Taskbar időnkénti lefagyása.

Ismeretes, hogy az SP1 telepítésekor ellenőrzi, hogy a használt Windows XP legális-e (vagyis hogy az aktiváláshoz használt kulcs nem corporate kulcs-e). Ha ugyanis nem találja ˝tisztának˝ az operációs rendszert, akkor megtagadja a telepítést – és ezzel egy időben az összes jövőbeni frissítés lehetőségét is letiltja.

Minthogy a Windows XP SP1 megjelenése mostantól szinte csak napok kérdése, igyekszünk folyamatosan követni az utolsó simításokról érkező híreket, illetve újabb és újabb információkat szolgáltatni az érkező javítócsomag egyéb tudnivalóiról.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés