Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows XP SP1 beta

Laptop

Megjelent a Windows XP SP1 beta

A Microsoft egyelőre csak belső tesztelésre tette elérhetővé a javítócsomagot.

Megjelent az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően kialakított, az illegálisan használt Windowsokra a telepítést megtagadó javítócsomag.

Mint ismeretes, augusztus 14-én jelenik meg a Windows XP első javítócsomagja (SP1), miközben a beta változatot egyelőre csak a Microsoft belső tesztelői kapták meg – várhatóan napokon belül a többi tesztelő számára is elérhetővé válik a javítócsomag.

Az SP1 több mint 1700 hibajavítást tartalmaz – az összeset, amely az eredeti, 5.1.2600-as verzió megjelenése óta felmerült. Emellett extra funkciók is kerülnek a Windows XP-be általa.

Az USB 2.0 támogatás az USB 1.x 12 Mbps-os adatátviteli sebességét 480 Mbps-re emeli, ami már gyors merevlemez használatát is lehetővé teszi USB-csatolással.

Az IPv6-nak jelenleg csak egy fejlesztői változatát tartalmazza a Windows XP, amely alaphelyzetben ki is van kapcsolva – ez a végleges változatra cserélődik, és megjelenik a Local Area Network tulajdonságai között. Az IPv6 a jelenleg használt Internet Protocolt, az IPv4-et hivatott leváltani – ez utóbbi ugyanis már nem ad lehetőséget megfelelő mennyiségű egyedi IP-cím használatára, ugyanis a 4 byte-os azonosítók a rengeteg, Internetre kapcsolódó számítógép miatt kezdenek elfogyni.

Az eHome támogatással a Windows XP kezelni fogja a Tablet PC-t, valamint a FreeStyle-t és a Mira-t. A nagy hardvergyártók 2002 második felétől tervezik az első Tablet PC-k szállítását. A FreeStyle a PC távirányításához, a Mira pedig hordozható megjelenítőkhöz szükséges eszközöket tartalmazza.

A Bluetooth támogatás beépítésének terve érdekes utat járt be – először télre, aztán tavaszra ígérte a Microsoft, most pedig a kiegészítés megjelenése tovább csúszik, egészen az SP1 utánra, ami pedig már nem is nyári, hanem inkább őszi megjelenést sugall.

Minthogy pillanatnyilag csak belső tesztelésre elérhető az SP1, egyelőre nem tölthető le nyilvánosan.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle