Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows Server 2003 végleges és hivatalos verziója

Laptop

Megjelent a Windows Server 2003 végleges és hivatalos verziója

Az idő lejárt…

Tegnapi híradásunk óta – aminek idején pontosan 23:28:10 időt kellett várnunk a Microsoft legújabb szerver operációs rendszerének hivatalos megjelenésére – a Microsoft Windows Server 2003 oldalon található visszaszámláló óra nullára futott, ami a helyi idő szerint délelőtt 10 órai amerikai megjelenést adta hírül egy olyan szerverről, amely a Microsoft.com-ot is kiszolgálva már a korai RC időszak óta a Windows Server 2003-on fut.

Mint ismeretes, elkészült a Windows Server 2003 – tudta meg a világ március végén, többszörös csúsztatás után, amelyek az elhúzódó végső tesztelések miatt a határidőre való megjelenést is kétségessé tették. De sikerült: hosszú, több éves fejlesztőmunka végére került, amikor a Windows Server 2003 hivatalosan is bemutatkozott a nagyközönségnek. Az új operációs rendszer 4 különböző változatban (Standard, Enterprise, Datacenter és Web Edition) kerül a boltok polcaira a következő napokban.

A Windows Server 2003 az első olyan Microsoft operációs rendszer, amely az úgynevezett Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) elképzelés jegyében készült, beleértve a tervezést, a kódolást és a tesztelést is. Utóbbi szigorúságára jellemző, hogy a már ˝aranykód˝-nak kikiáltott #3765-ös verzió (build) után még #3790-ig kellett ˝várni˝, hogy az operációs rendszer valóban minden elvárásnak megfeleljen. A következő hetekben derül majd ki, hogy az odafigyelés mennyire váltja be a reményeket.

A Windows Server 2003 egyébként már a megjelenés előtt is nagy népszerűségnek örvendett. Az akkor még ki sem adott operációs rendszernek egyrészt a NetCraft elemzése szerint látványosan növekedik (!) a piaci részesedése, másrészt ˝kiszivárgott˝ a hozzá való ˝corporate˝ kulcs, amellyel a termék 3 változata aktiválás nélkül használható.

A Terminal.hu részéről ezúton kívánunk sok sikert az új operációs rendszernek, amely egyszersmind (újabb) mérföldkő az informatika – és persze a Microsoft – történetében.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák