Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Windows .Net Server 2003 RC1 (pre-RC2) build 3700

Laptop

Megjelent a Windows .Net Server 2003 RC1 (pre-RC2) build 3700

A Microsoft legújabb szerver operációs rendszerének fejlesztése továbbra is RC2 közeli állapotban van.

Mozgalmas nyár a Microsoft számára – a Windows 2000 SP3 és a Windows XP SP1 mellett megjelent a Windows .Net Server RC1 is, amely – a Microsoft szerint – mérföldkő a szoftveróriás szerver operációs rendszerei között biztonságával és sokoldalúságával. Olyannyira, hogy Jim Allchin, a Microsoft Platforms Groupjának elnökhelyettese szerint ˝ez a termék kőkemény˝ – úgy legyen.

Az RC1 gyakorlatilag teljes funkcionalitással és csaknem végleges felépítéssel customer preview (CPP) verzióként funkcionál, és a Microsoft ingyenes letöltési, illetve CD-rendelési hozzáférést biztosít (utóbbi esetben a megrendelő költségére történik a szállítás) hozzá. A kipróbálásra a Microsoft Windows .Net Server Customer Preview Program Site-ján lehet regisztrálni – a CPP verzió 360 napig használható, illetve próbálható ki.

Megszületett továbbá a Windows .Net Server család végleges elnevezése. A hivatalos név augusztus végétől: Microsoft Windows .Net Server 2003, amelyet az alábbi változatokban fejlesztenek:
Windows .Net Server 2003 Standard Edition
Windows .Net Server 2003 Enterprise Edition
Windows .Net Server 2003 Datacenter Edition
Windows .Net Server 2003 Web Edition
Az elnevezés bejelentésekor a Microsoft annyit jegyzett még meg, hogy rendszerint egy termék fejlesztésének release candidate (RC) időszakában szokott foglalkozni a marketingkérdésekkel – az új, végleges név időzítése tehát ennek köszönhető.

A most tesztelésre hivatalosan megjelent 3700-ás verziót a 3689 és a csak belső használatú 3678 előzte meg.

Bill Gates tavaly november 11-én jelentette be az új Windows .Net Servert, amely a Windows XP szerver kiadásaként 4 változatban (Web Server, Standard Server, Enterprise Server, Datacenter Server) fog megjelenni, várhatóan még idén. A Windows .Net Server teljesen kompatibilis a Windows 2000 Serverrel, a Microsoft ígérete szerint upgrade és alkalmazások tekintetében sem lesz nehéz dolga a rendszergazdáknak.

Ismeretes, hogy a Windows .Net Server első bétái megjelenésének napjaiban nem annyira a rendszergazdákat, sokkal inkább a ˝mezei˝ felhasználókat tartotta lázban, ugyanis az új operációs rendszer valójában a Windows XP+SP1 minden összetevőjét tartalmazza – a Windows NT (NT4, 2000, XP) Serverek pedig némi módosítással Workstationként is használhatók. Az átállítás manuálisan is elvégezhető, azonban létezik célprogram is a műveletre – az NTSwitch, amely különösebb nehézség nélkül bárki számára egyszerűen használható.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés