Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Windows Movie Maker 2 végleges verziója is

Laptop

Megjelent a Windows Movie Maker 2 végleges verziója is

A Windows Media 9 Series után és az ígérthez képest egy nap késéssel megjelent a Windown Movie Maker 2 is.

A Windows Media 9 Series végleges verziójához és az előzetes ígérethez képest egy nap késéssel megjelent a Windows Movie Maker 2 is, amelynek jóval kisebb hírveréssel ugyan, de már november eleje óta letölthető a béta verziója.

A Windows Movie Maker a Windows XP beépített részeként mutatkozott be. Segítségével egyszerűen lehet alapvető filmkészítési műveleteket elvégezni.

Azonban míg az 1-es verzió szinte csak vágásra alkalmas, addig már a béta 2-es verzióban megtalálható volt néhány speciális effekt is, amelyek használatával kreatívabbá válhat a filmkészítés.

Bár már az 1-es verzió is hiánypótlóként volt elérhető az operációs rendszer részeként, ez ugyancsak, még inkább igaz a 2-es verzióra, annak új képességei révén.

Már a korábban elérhető 2.0.3246.0-ás béta verziót feltelepítve is komoly különbségek voltak tapasztalhatók – a megjelenésekor szinte játékszernek tekinthető Windows Movie Maker bizony komoly átalakuláson ment keresztül. Elmondható, hogy már ez az egyetlen béta verzió is jól vizsgázott – ugyanez igaz a 2.0.3312.0-ás végleges verzióra is.

A külső megjelenés is sokkal komolyabb lett, ám az új Video Effects és Video Transitions menüpontok sokkal komolyabb figyelmet érdemelnek – bennük ugyanis megtalálhatók a filmkészítés alapvető effektjei, amelyek ugyan még nem teszik a Windows Movie Makert professzionális alkalmazássá, de egy amatőr vágó jó minőségű amatőr filmet tud vele készíteni frissen grabbelt vagy ˝hozott˝ nyersanyagból.

A film készítése során természetesen aláfestő zene és narráció is felvehető – a timeline összesen 1 videosávot, 1 effektsávot, 2 audiosávot, továbbá 1 feliratsávot tartalmazhat.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés