Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows Movie Maker 2 beta – effektdús filmkészítés ingyen

Laptop

Megjelent a Windows Movie Maker 2 beta – effektdús filmkészítés ingyen

Az először a Windows XP beépített részeként megismert Windows Movie Maker 2-es verziója merész újdonságokkal kecsegtet.

A Windows Movie Maker a Windows XP beépített részeként mutatkozott be. Segítségével egyszerűen lehet alapvető filmkészítési műveleteket elvégezni.

Azonban míg az 1-es verzió szinte csak vágásra alkalmas, addig a már béta állapotban lévő 2-es verzióban megtalálható néhány speciális effekt is, amelyek használatával kreatívabbá válhat a filmkészítés.

Bár már az 1-es verzió is hiánypótlóként volt elérhető az operációs rendszer részeként, ez ugyancsak, még inkább igaz a 2-es verzióra, annak új képességei révén.

A most elérhető 2.0.3246.0-ás béta verziót feltelepítve komoly különbségek tapasztalhatók – a megjelenésekor szinte játékszernek tekinthető Windows Movie Maker bizony komoly átalakuláson ment keresztül. A külső megjelenés is sokkal komolyabb lett, ám az új Video Effects és Video Transitions menüpontok sokkal komolyabb figyelmet érdemelnek – bennük ugyanis megtalálhatók a filmkészítés alapvető effektjei, amelyek ugyan még nem teszik a Windows Movie Makert professzionális alkalmazássá, de egy amatőr vágó jó minőségű amatőr filmet tud vele készíteni frissen grabbelt vagy ˝hozott˝ nyersanyagból.

A film készítése során természetesen aláfestő zene és narráció is felvehető – a timeline összesen 1 videosávot, 1 effektsávot, 2 audiosávot, továbbá 1 feliratsávot tartalmazhat.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák