Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ beta

Laptop

Megjelent a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ beta

Ami valójában nem ˝Corona˝ többé, ugyanis a Microsoft közzé tette legújabb médialejátszójának végleges, hivatalos elnevezését. Továbbá nem utolsó sorban letölthető a beta-változat is…

Az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érint, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Ezek közül a Microsoft a Windows Media Player utódjaként – mint külön alkalmazás – hivatalosan szeptemberben, a 4-én kezdődő los angelesi fejlesztési konferencián kezdődik el a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ betaprogramja. Azt azonban már előtte is tudni lehet, hogy a Microsoft legújabb médialejátszója valójában nem ˝Corona˝ többé, ugyanis a szoftvergyártó óriás közzé tette a termék végleges, hivatalos elnevezését.

Windows Media 9 Series – első olvasatra a név talán túl egyszerűnek tűnik a körülötte lévő felhajtáshoz képest, mindenesetre figyelemreméltók a Microsoft bejelentésében megfogalmazott célok az új termékkel kapcsolatban.

˝A Windows Media 9 Series a digitális média új hullámaként a szélessávú elérést használóknak drámai minőséget, a dial-up kapcsolattal rendelkezőknek pedig sebességet és még így is élménydús megjelenítést kínál˝ – nem kis célok a jelenlegi sávszélességeket ismerve… – ˝Új, professzionális audio és video codecek soha nem látott, házimozizásra alkalmas minőséget fognak biztosítani.˝ – több más paraméter mellett ezek az új médialejátszó Microsoft által ígért tulajdonságai.

A médialejátszó egy korai betaváltozata (9.00.00.2601) már most letölthető – ebben azonban néhány menübővüléstől eltekintve még nem jelentkeznek az előbb bemutatott brutális paraméterek.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle