Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ beta

Laptop

Megjelent a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ beta

Ami valójában nem ˝Corona˝ többé, ugyanis a Microsoft közzé tette legújabb médialejátszójának végleges, hivatalos elnevezését. Továbbá nem utolsó sorban letölthető a beta-változat is…

Az antitröszt-eljárás eredményeinek megfelelően a Microsoftnak az SP1-gyel a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

A megállapodás 5, a Windows XP-be épített szoftvert érint, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Ezek közül a Microsoft a Windows Media Player utódjaként – mint külön alkalmazás – hivatalosan szeptemberben, a 4-én kezdődő los angelesi fejlesztési konferencián kezdődik el a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ betaprogramja. Azt azonban már előtte is tudni lehet, hogy a Microsoft legújabb médialejátszója valójában nem ˝Corona˝ többé, ugyanis a szoftvergyártó óriás közzé tette a termék végleges, hivatalos elnevezését.

Windows Media 9 Series – első olvasatra a név talán túl egyszerűnek tűnik a körülötte lévő felhajtáshoz képest, mindenesetre figyelemreméltók a Microsoft bejelentésében megfogalmazott célok az új termékkel kapcsolatban.

˝A Windows Media 9 Series a digitális média új hullámaként a szélessávú elérést használóknak drámai minőséget, a dial-up kapcsolattal rendelkezőknek pedig sebességet és még így is élménydús megjelenítést kínál˝ – nem kis célok a jelenlegi sávszélességeket ismerve… – ˝Új, professzionális audio és video codecek soha nem látott, házimozizásra alkalmas minőséget fognak biztosítani.˝ – több más paraméter mellett ezek az új médialejátszó Microsoft által ígért tulajdonságai.

A médialejátszó egy korai betaváltozata (9.00.00.2601) már most letölthető – ebben azonban néhány menübővüléstől eltekintve még nem jelentkeznek az előbb bemutatott brutális paraméterek.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés