Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Windows Media 9 Series végleges verziója

Laptop

Megjelent a Windows Media 9 Series végleges verziója

Megjelent a Windowsok történetének eddigi legjobb Media Playere, illetve annak egyenesági utódja, a Windows Media 9 Series.

Csak nemrég kezdődött el a Windows Media 9 Series hivatalos bétaprogramja, máris megjelent a végleges verzió.

A bétaprogramot a 9.00.00.2799-es verzió indította útjára, majd sorra váltogatták egymást a nem hivatalos és hivatalos béta verziók – előbbiből sokáig a 9.00.00.2903-as, utóbbiból a 9.00.00.2800-ás volt a legfrissebb.

A később legutóbb hivatalosan kiadott, minden eddiginél újabb, 9.00.00.2926-os verzió már RC1, vagyis közvetlenül kiadás előtti állapotú volt, tehát várható volt, hogy a médialejátszó végleges verziója is hamarosan elkészül. Mellesleg azonban e verzió az eddigi információk alapján már hibátlanul működött, ezért ezt is mindenképpen érdemes volt feltelepíteni – megérte.

A most megjelent, 9.00.00.2980-as végleges verzió ehhez képest már nem nagyon tartalmaz újdonságokat.

Előzményként ismeretes, hogy a legelső béták után új, kibővített funkcionalitású változata jelent meg a Windows Media 9 Series-nek (Windows Media Player 9 ˝Corona˝). A beépített új funkciók sejtetik a fejlesztési irányvonalat, amely úgy tűnik, valóban a Windows médiacenterré való alakítására – és a nem kívánt kémfunkciók kiiktathatóságára – törekszik.

A 9.00.00.2798-as verzió azonban meglehetősen instabilnak bizonyult a működés során – a lejátszás vezérlésekor, illetve a bezárási próbálkozások során sok volt a lefagyás. A következő verziókban ezt a problémát kiküszöbölték, az előd új funkcióinak megtartása mellett.

A Windows Media 9 Series korábbi, 9.00.00.2798-as változatába belekerült egy, már a telepítéskor aktiválható privacy-beállítás, amellyel a felhasználó eleve kikapcsolhatja a használati szokásainak automatikus küldését a Microsoft felé. A funkció ilyen látványos beépítésével a Microsoft nagy lépést tett a kémfunkciók felhasználó által való ellenőrizhetőségének ideális volta felé.

Az új verziók is természetesen ismerik mindazokat az extrákat, amelyek egy korai bétában mutatkoztak be:
– Crossfading, 0-10 seconds of overlap
– Volume leveling
– Play Speed controls (de-/increase media speed from -0,5 to 2+)
– Quiet Mode (allows you to enable difference between soft and loud sounds)
– Color chooser (Media Player can be any color now)
– Taskbar control (very complete addition to taskbar)

˝A Windows Media 9 Series a digitális média új hullámaként a szélessávú elérést használóknak drámai minőséget, a dial-up kapcsolattal rendelkezőknek pedig sebességet és még így is élménydús megjelenítést kínál˝ – nem kis célok a jelenlegi sávszélességeket ismerve… – ˝Új, professzionális audio és video codecek soha nem látott, házimozizásra alkalmas minőséget fognak biztosítani.˝ – több más paraméter mellett ezek az új médialejátszó Microsoft által ígért tulajdonságai.

A Windows Media 9 Series egyébként a Windowsokban most is használt Windows Media Player utódja mint külön alkalmazás, amelyre azért volt szükség, hogy a Microsoft eleget tegyen az antitröszt-eljárás eredményeinek, miszerint az SP1-gyel a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire – a megállapodás által érintett 5, a Windows XP-be épített szoftver (Internet Explorer, Outlook Express, Windows Media Player, Windows Messenger és Java Virtual Machine microsoftos változat) között a Windows Media Player is szerepel.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés