Connect with us

technokrata

Megjelent a Windows Media 9 Series beta új verziója – már nem fagy

Laptop

Megjelent a Windows Media 9 Series beta új verziója – már nem fagy

A korábbi legfrissebb, 9.00.00.2848-as verzió óta számos komoly hibát (például hogy egyes file-típusok egyszerűen lefagyasztották a programot) kijavítottak a fejlesztők a Microsoft médialejátszó programjában, amelynek új beta verziója már nem hivatalosan letölthető.

Nemrég új, kibővített funkcionalitású változata jelent meg a Windows Media 9 Series-nek (Windows Media Player 9 ˝Corona˝). A beépített új funkciók sejtetik a fejlesztési irányvonalat, amely úgy tűnik, valóban a Windows médiacenterré való alakítására – és a nem kívánt kémfunkciók kiiktathatóságára – törekszik.

Az egyik korábbi, 9.00.00.2798-as verzió azonban meglehetősen instabilnak bizonyult a működés során – a lejátszás vezérlésekor, illetve a bezárási próbálkozások során sok volt a lefagyás. A következő, 9.00.00.2848-as verzióban ezt a problémát kiküszöbölték, az előd új funkcióinak megtartása mellett. A mostani, 9.00.00.2903-as verzióban új funkciók nincsenek, azonban hibajavítások – már csak a buildszám-növekedésből láthatóan is – bőségesen vannak (ezek egyike, hogy a .wmv, .wma és .asf file-ok már nem fagyasztják le a lejátszót).

Hivatalosan szeptemberben, a 4-én kezdődött los angelesi fejlesztési konferencián kezdődött el a Windows Media Player 9 ˝Corona˝ betaprogramja – azóta már két hivatalos beta verzió is megjelent: 9.00.00.2799 és 9.00.00.2800, amelyek egyenesen a Microsofttól érhetők el.

A Windows Media 9 Series korábbi betaváltozatába (9.00.00.2798) belekerült egy, már a telepítéskor aktiválható privacy-beállítás, amellyel a felhasználó eleve kikapcsolhatja a használati szokásainak automatikus küldését a Microsoft felé. A funkció ilyen látványos beépítésével a Microsoft nagy lépést tett a kémfunkciók felhasználó által való ellenőrizhetőségének ideális volta felé.

Az új verzió is természetesen ismeri mindazokat az extrákat, amelyek egy korai beta-ban mutatkoztak be mintegy három héttel ezelőtt:
– Crossfading, 0-10 seconds of overlap
– Volume leveling
– Play Speed controls (de-/increase media speed from -0,5 to 2+)
– Quiet Mode (allows you to enable difference between soft and loud sounds)
– Color chooser (Media Player can be any color now)
– Taskbar control (very complete addition to taskbar)

˝A Windows Media 9 Series a digitális média új hullámaként a szélessávú elérést használóknak drámai minőséget, a dial-up kapcsolattal rendelkezőknek pedig sebességet és még így is élménydús megjelenítést kínál˝ – nem kis célok a jelenlegi sávszélességeket ismerve… – ˝Új, professzionális audio és video codecek soha nem látott, házimozizásra alkalmas minőséget fognak biztosítani.˝ – több más paraméter mellett ezek az új médialejátszó Microsoft által ígért tulajdonságai.

A Windows Media 9 Series egyébként a Windowsokban most is használt Windows Media Player utódja mint külön alkalmazás, amelyre azért volt szükség, hogy a Microsoft eleget tegyen az antitröszt-eljárás eredményeinek, miszerint az SP1-gyel a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows XP operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire – a megállapodás által érintett 5, a Windows XP-be épített szoftver (Internet Explorer, Outlook Express, Windows Media Player, Windows Messenger és Java Virtual Machine microsoftos változat) között a Windows Media Player is szerepel.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle