Connect with us

Megjelent a Windows 2000 SP3 RC

Laptop

Megjelent a Windows 2000 SP3 RC

XP-s hasonlóságok.

Jó néhány halasztás után végre megjelent a Windows 2000 harmadik javítócsomagja (SP3). A 3.140-es verziószámú kiegészítés egyelőre release candidate (RC) változatban leledzik, s hivatalosan csak a tesztelők kapják meg.

Ez a kiadás előtti, közel végleges 2k-javítócsomag olyan újdonságokat tartalmaz, amelyek az XP SP1-be is belekerültek. Nevezetesen a ˝törvény keze˝ ide is lesújtott – a Windows 2000 SP3-nak meg kell felelnie az antitröszt-eljárás eredményeinek, aminek megfelelően a Microsoftnak az SP3-mal a tavaly novemberben, a közte, az amerikai igazságügy és 9 állam közötti megállapodás értelmében úgy kell átalakítania a Windows 2000 operációs rendszert, hogy annak egyes beépített szoftverei kicserélhetők legyenek más versenytárs gyártók termékeire.

A megállapodás 5, a Windows 2000-be épített szoftvert érint, név szerint az Internet Explorert, az Outlook Expresst, a Windows Media Playert, a Windows Messengert és a Java Virtual Machine microsoftos változatát.

Az SP3 telepítése után egy új lehetőség tűnik fel – Configure Programs, amelynek segítségével az alapértelmezett Windows-komponensek szabadon csereberélhetők.

A legfrissebb információk szerint a számtalan apró hibajavítást, valamint a Windows Installer 2.0-t és az Automatic Update funkciót tartalmazó Windows 2000 SP3 végleges változata a nyár folyamán jelenik majd meg.

A Windows 2000 SP3 RC-t a Microsoft nem tette közzé hivatalosan.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom