Connect with us

Hirdetés

technokrata

Megjelent a Visual Studio .NET 2003 is

Laptop

Megjelent a Visual Studio .NET 2003 is

A Microsoft Magyarország 5 nappal a San Francisco-i bejelentést követően a Kongresszusi Központban 1500 fő részvételével megrendezett konferencia keretében jelentette be, hogy forgalomba hozza a Microsoft .NET-Framework 1.1-es változatát, valamint a Visual Studio .NET 2003-at, díjnyertes alkalmazásfejlesztési platformjának legújabb változatát.

Bejelentették a Windows Server 2003 és a 64 bites SQL Server™ 2000 forgalomba hozatalát is. Ez a hármas minden korábbinál nagyobb üzleti értéket képvisel: integrált, együttműködésre kész infrastruktúrát biztosít, melynek teljesítménye, skálázhatósága és megbízhatósága illeszkedik a manapság szűkösebb büdzsével rendelkező informatikai osztályok lehetőségeihez.

A Visual Studio .NET 2003, a Microsoft .NET-Framework 1.1 és a Windows Server 2003 együttese robusztus és megbízható alkalmazási platformot biztosít a fejlesztőknek, amelynek segítségével nagy teljesítményű, összekapcsolt alkalmazások elkészítésére és üzembe helyezésére nyílik módjuk. Újdonság a Microsoft .NET Compact Framework, amely a hordozható eszközök támogatását szolgálja. Ez lehetőséget nyújt a fejlesztőknek, hogy olyan, egységes programozási modellre épülő alkalmazásokat készítsenek egy egységes integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) belül, amelyek sokféle számítógépen használhatók, a mobileszközöktől kedve az adatközponti kiszolgálókig bezárólag.

Valóra váltott álmok?

A Microsoft a kibocsátáskor több olyan ügyfelét is bemutatta, amelyek már élvezik az integrált alkalmazási platform nyújtotta hatékonyságnövekedés és költségcsökkenés előnyét.

Ezen ügyfelek sorában szerepelt a Londoni Értéktözsde is:
a Microsofttal és az Accenture-rel közösen, a Microsoft alkalmazási platformja segítségével olyan rendszert alakított ki, amely a másodpercnél gyorsabban nyújt piaci információkat a tőzsdén kereskedőknek.

A fejlesztői divízió 1999-ben indította el a Visual Studio .NET Integration Programot (VSIP). A program lehetővé teszi a független szoftvergyártóknak, hogy a díjnyertes Visual Studio .NET integrált fejlesztőkörnyezettel (IDE) jól integrált termékeket készíthessenek. A VSIP célja, hogy a benne résztvevő vállalatok eddig ismeretlen integrációs lehetőségekhez és rugalmassághoz jussanak a Visual Studio keretein belül, amivel szélesebb körű választékot, nagyobb fokú kompatibilitást, illetve egységesen és mélyen integrált termékeket kínálhatnak vásárlóiknak, ami közös ügyfélkörünk egészére nézve hatékonyságnövekedést eredményez.

A VSIP programon kívül a Microsoft .NET Component Builder Program (.NET CBP) is létezik, amely a .NET-Framework-re komponenseket és vezérlőket készítő cégeknek biztosít technikai és marketingszükségleteiket kielégítő programot. A VSIP és a .NET CBP révén a Microsoft és partnerei több választási lehetőséget és integráltabb megoldásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, akik így jobban megvalósíthatják sajátos üzleti célkitűzéseiket és kielégíthetik igényeiket. Mindkét program nagy népszerűségnek örvend már beindítása óta: több mint 160 partnerünk vesz rész bennük, akikkel közös munkánk olyan teljes körű megoldásokat eredményez, amelyekkel minden fejlesztési szükséglet kielégíthető.

A Microsoft az MSDN-nek, a Microsoft fejlesztői hálózatának a továbbfejlesztését is bejelentette, amelynek segítségével a fejlesztők gyorsabban és könnyebben juthatnak hozzá a szükséges segédanyagokhoz. Megemlíthetjük például az ügyfelek véleménye alapján átdolgozott webhelyet, illetve az öt új Developer Centert, amelyek a .NET-Framework-höz, különböző nyelvekhez (például Visual Basic) és a Really Simple Syndication (RSS) adatforrásokhoz kapcsolódnak. Az MSDN Developer Center-ek kiindulópontként használhatók, megkereshetők segítségükkel a Microsofttól és a tágabb fejlesztői közösségtől származó legfrissebb információk és segédanyagok, valamint a Microsoft fejlesztői termékeivel és technológiáival kapcsolatos tájékoztatók. Az RSS adatforrások lehetővé teszik, hogy a fejlesztők értesítést kapjanak, ha új tartalom jelenik meg az MSDN-en, így nem kell naponta több webhelyet átkutatniuk, hogy hozzájussanak a legújabb tudnivalókhoz. Az RSS az XML egy dialektusa, amely a tartalom és az információk köröztetésére szolgál.

Visual Studio .NET 2003 változatok

A Visual Studio .NET 2003 három kiadásban kerül forgalomba.

A Visual Studio .NET 2003 Enterprise Architect az infrastrukturális fejlesztést szolgáló, nagyméretű alkalmazásokon dolgozó szoftvertervező mérnökök és vezető fejlesztők szükségleteinek felel meg.

A Visual Studio .NET 2003 Enterprise Developer minden eszközre alkalmas XML webszolgáltatások és vállalati alkalmazások gyors elkészítésére ad módot a fejlesztőcsoportoknak.

A Visual Studio .NET 2003 Professional minden internetes eszközre alkalmas XML webszolgáltatások és következő generációs alkalmazások gyors elkészítésére ad módot a fejlesztőknek.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

LG

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés