Connect with us

technokrata

Megjelent a Visual Studio .NET 2003 is

Laptop

Megjelent a Visual Studio .NET 2003 is

A Microsoft Magyarország 5 nappal a San Francisco-i bejelentést követően a Kongresszusi Központban 1500 fő részvételével megrendezett konferencia keretében jelentette be, hogy forgalomba hozza a Microsoft .NET-Framework 1.1-es változatát, valamint a Visual Studio .NET 2003-at, díjnyertes alkalmazásfejlesztési platformjának legújabb változatát.

Bejelentették a Windows Server 2003 és a 64 bites SQL Server™ 2000 forgalomba hozatalát is. Ez a hármas minden korábbinál nagyobb üzleti értéket képvisel: integrált, együttműködésre kész infrastruktúrát biztosít, melynek teljesítménye, skálázhatósága és megbízhatósága illeszkedik a manapság szűkösebb büdzsével rendelkező informatikai osztályok lehetőségeihez.

A Visual Studio .NET 2003, a Microsoft .NET-Framework 1.1 és a Windows Server 2003 együttese robusztus és megbízható alkalmazási platformot biztosít a fejlesztőknek, amelynek segítségével nagy teljesítményű, összekapcsolt alkalmazások elkészítésére és üzembe helyezésére nyílik módjuk. Újdonság a Microsoft .NET Compact Framework, amely a hordozható eszközök támogatását szolgálja. Ez lehetőséget nyújt a fejlesztőknek, hogy olyan, egységes programozási modellre épülő alkalmazásokat készítsenek egy egységes integrált fejlesztőkörnyezeten (IDE) belül, amelyek sokféle számítógépen használhatók, a mobileszközöktől kedve az adatközponti kiszolgálókig bezárólag.

Valóra váltott álmok?

A Microsoft a kibocsátáskor több olyan ügyfelét is bemutatta, amelyek már élvezik az integrált alkalmazási platform nyújtotta hatékonyságnövekedés és költségcsökkenés előnyét.

Ezen ügyfelek sorában szerepelt a Londoni Értéktözsde is:
a Microsofttal és az Accenture-rel közösen, a Microsoft alkalmazási platformja segítségével olyan rendszert alakított ki, amely a másodpercnél gyorsabban nyújt piaci információkat a tőzsdén kereskedőknek.

A fejlesztői divízió 1999-ben indította el a Visual Studio .NET Integration Programot (VSIP). A program lehetővé teszi a független szoftvergyártóknak, hogy a díjnyertes Visual Studio .NET integrált fejlesztőkörnyezettel (IDE) jól integrált termékeket készíthessenek. A VSIP célja, hogy a benne résztvevő vállalatok eddig ismeretlen integrációs lehetőségekhez és rugalmassághoz jussanak a Visual Studio keretein belül, amivel szélesebb körű választékot, nagyobb fokú kompatibilitást, illetve egységesen és mélyen integrált termékeket kínálhatnak vásárlóiknak, ami közös ügyfélkörünk egészére nézve hatékonyságnövekedést eredményez.

A VSIP programon kívül a Microsoft .NET Component Builder Program (.NET CBP) is létezik, amely a .NET-Framework-re komponenseket és vezérlőket készítő cégeknek biztosít technikai és marketingszükségleteiket kielégítő programot. A VSIP és a .NET CBP révén a Microsoft és partnerei több választási lehetőséget és integráltabb megoldásokat kínálhatnak ügyfeleiknek, akik így jobban megvalósíthatják sajátos üzleti célkitűzéseiket és kielégíthetik igényeiket. Mindkét program nagy népszerűségnek örvend már beindítása óta: több mint 160 partnerünk vesz rész bennük, akikkel közös munkánk olyan teljes körű megoldásokat eredményez, amelyekkel minden fejlesztési szükséglet kielégíthető.

A Microsoft az MSDN-nek, a Microsoft fejlesztői hálózatának a továbbfejlesztését is bejelentette, amelynek segítségével a fejlesztők gyorsabban és könnyebben juthatnak hozzá a szükséges segédanyagokhoz. Megemlíthetjük például az ügyfelek véleménye alapján átdolgozott webhelyet, illetve az öt új Developer Centert, amelyek a .NET-Framework-höz, különböző nyelvekhez (például Visual Basic) és a Really Simple Syndication (RSS) adatforrásokhoz kapcsolódnak. Az MSDN Developer Center-ek kiindulópontként használhatók, megkereshetők segítségükkel a Microsofttól és a tágabb fejlesztői közösségtől származó legfrissebb információk és segédanyagok, valamint a Microsoft fejlesztői termékeivel és technológiáival kapcsolatos tájékoztatók. Az RSS adatforrások lehetővé teszik, hogy a fejlesztők értesítést kapjanak, ha új tartalom jelenik meg az MSDN-en, így nem kell naponta több webhelyet átkutatniuk, hogy hozzájussanak a legújabb tudnivalókhoz. Az RSS az XML egy dialektusa, amely a tartalom és az információk köröztetésére szolgál.

Visual Studio .NET 2003 változatok

A Visual Studio .NET 2003 három kiadásban kerül forgalomba.

A Visual Studio .NET 2003 Enterprise Architect az infrastrukturális fejlesztést szolgáló, nagyméretű alkalmazásokon dolgozó szoftvertervező mérnökök és vezető fejlesztők szükségleteinek felel meg.

A Visual Studio .NET 2003 Enterprise Developer minden eszközre alkalmas XML webszolgáltatások és vállalati alkalmazások gyors elkészítésére ad módot a fejlesztőcsoportoknak.

A Visual Studio .NET 2003 Professional minden internetes eszközre alkalmas XML webszolgáltatások és következő generációs alkalmazások gyors elkészítésére ad módot a fejlesztőknek.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle