Connect with us

Megjelent a Microsoft Office Visio 2003 Viewer

Laptop

Megjelent a Microsoft Office Visio 2003 Viewer

A Microsoft Office Visio 2003 Viewer segítségével a Visio 5-ös és későbbi verzióiban készített bemutatókat tekinthetjük meg.

A Visio Viewer 2003 lehetővé teszi a felhasználók számára a Visio programmal (a Visio 5-ös, 2000-es, 2002-es vagy 2003-as verziójával) készült rajzok és diagramok megtekintését a Microsoft Internet Explorer 5.0-s vagy újabb változatával.

A Visio programmal dolgozó felhasználók szabadon továbbadhatják a Visio programmal készült rajzokat és diagramokat csoporttársaiknak, partnereiknek, ügyfeleiknek vagy másoknak, még akkor is, ha a címzett számítógépén nincs telepítve a Visio alkalmazás. Az Internet Explorer a megtekintés mellett lehetővé teszi a fájlok nyomtatását is, bár mindig csak a rajz éppen megjelenített része nyomtatható ki.

A Visio Viewer 2003 segítségével a felhasználók a böngészőprogram által biztosított környezetben használhatják ki a Visio programmal készült diagramok, grafikonok és ábrák nyújtotta előnyöket. Ez különösen olyan munkacsoportok számára hasznos, amelyeknél elengedhetetlen a különböző földrajzi helyen dolgozó csapattagok közötti szoros együttműködés.

A Visio programmal készült rajzok megtekintéséhez csak duplán rá kell kattintani egy rajzra (.VSD, .VSS, .VST, .VDX, .VSX vagy .VTX kiterjesztésű fájlra) a Windows Intézőben. Ekkor megnyílik az Internet Explorer ablaka, és a Visio Viewer megjeleníti a rajzot a böngészőablakban. Különböző eszköztárgombok, billentyűparancsok, illetve az egér jobb oldali gombjával kattintva elérhető helyi menü parancsai segítségével a rajz nagyítható vagy kicsinyíthető a megjelenítő ablakában. Emellett bármely alakzat tulajdonságai is megtekinthetők, ha megnyitja a Tulajdonságok és beállítások párbeszédpanelt, és kijelöli a kívánt alakzatot. A Tulajdonságok és beállítások párbeszédpanel Megjelenítési beállítások lapján módosíthatók a rajzok leképezésével és megjelenítésével kapcsolatos beállítások is. A párbeszédpanel Rétegbeállítások lapján emellett módosíthatók a rajzolási rétegen alkalmazott színek és a láthatósági beállítások, a Jelölési beállítások lapon pedig megadható a jegyzetek láthatósága és színe.

A megjelenítő mind a Visio bináris formátumot (.VSD), mind az XML-fájlformátumot (.VDX) támogatja. A Visio Viewer programot ActiveX-vezérlőként valósították meg, amely az Internet Explorer böngészőben tölti be és jeleníti meg a Visio programmal készült rajzokat.

A nézegető elboldogul a Visio 5/2000/XP/2003 verzióival egyaránt, azonban csak a Windows 2000-re és az annál későbbi Windows operációs rendszerekre, így a Windows 2000SP3/XP/Server2003-ra telepíthető. Szükség van továbbá az Internet Explorer 5-re vagy annak későbbi verziójára is.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom