Connect with us

Megjelent a Microsoft Office InfoPath 2003 újdonságainak előzetese

Laptop

Megjelent a Microsoft Office InfoPath 2003 újdonságainak előzetese

A Microsoft továbbfejlesztett programozási eszközökkel, sokoldalúbb elrendezési vezérlőelemekkel, tökéletesített sémával és a digitális aláírás támogatásával készül bővíteni információgyűjtő programját.

A Microsoft Corporation egy speciális frissítéselőzetest mutatott be. Ennek elemei a Microsoft Office InfoPath 2003-nak, az információgyűjtő és -kezelő programnak a szolgáltatásait fogják bővíteni, a terv szerint júniusban kibocsátásra kerülő tervezett Office szervizcsomag részeként. A Microsoft által a szervizcsomagba foglalt továbbfejlesztett elemek nemcsak biztonságosabbá és megbízhatóbbá teszik az InfoPath 2003-at, hanem funkcióinak körét is szélesítik, bevezetésük esetén segítséget nyújtanak a fejlesztőknek és a végfelhasználóknak az InfoPath platform kiaknázásában. Az „InfoPath 2003 Feature Enhancements Preview” csomag letöltése után az űrlaptervezők azonnal hozzáláthatnak, hogy meglévő InfoPath 2003 megoldásaikba beépítsék a jövőben kiadandó elemeket, így az Office Rendszer szervizcsomagjának megjelenésekor azonnal a felhasználók rendelkezésére bocsáthatják az átdolgozott változatot.

Az információgyűjtés megbízhatóságának és biztonságosságának növelése

Az előzetes teljesen kompatibilis az InfoPath 2003-mal, így a meglévő megoldások ezentúl is használhatók. Az előzetest letöltő ügyfelek és partnerek többek között a következő további funkciókat próbálhatják ki:

Biztonsági fejlesztések
– A digitális aláírás tökéletesebb támogatása. Az előzetes szélesebb körben támogatja a digitális aláírást, így a programozók ellenőrizhető, nem letagadható aláírási, részleges aláírási és ellenjegyzési lehetőséget biztosíthatnak. Az InfoPath felhasználói amellett, hogy aláírhatják az űrlap különböző részeit, és megtekinthetik az űrlapot abban az állapotában, ahogyan egy felhasználó digitálisan aláírta, további információkat is tárolhatnak az űrlap digitális aláírásakor, amellyel meg lehet győződni az aláíró szándékáról, és további tájékoztatás adható az űrlapról.
– A létező üzleti és munkafolyamatokba történő egyszerűbb integráció. Az InfoPath feltétel-összeállító funkciójának továbbfejlesztése azt eredményezte, hogy az űrlaptervezők a felhasználó szerepköre alapján módosíthatják a számára elérhető lehetőségeket, így még könnyebben integrálhatók az InfoPath űrlapok a létező üzleti és munkafolyamatokba.

A megbízhatóság fejlesztése
– Jobb dokumentum-helyreállítási, adatmentési és szűrési vezérlőelemek. Az előzetes az adatok rögzítését és megosztását segítő vezérlőelemeket is tartalmaz. Ezek révén az űrlaptervező megadhatja a dokumentumok automatikus mentésének gyakoriságát, azt, hogy a dokumentum menthető-e kapcsolat nélküli módban, illetve beépített szűrőeszközöket biztosíthat a végfelhasználóknak, amelyekkel azok egyszerűen kiszemelgethetik a számukra szükséges részleteket az összegyűlt információtömegből.

A használhatóságot fokozó fejlesztések
– A kézírás-támogatás bővítése a táblaszámítógép-felhasználók számára. Az előzetes újdonsága, hogy közvetlenül az InfoPath mezőibe is lehet kézírással írni, a Tablet PC-n kézzel írt dolgokat ugyanis automatikusan felismeri, és gépelt szöveggé alakítja a program.

A programozási környezet fejlesztése
– Sokrétűbb lapelrendezési vezérlőelemek a nyomtatott űrlapokkal végzett munkához. A Microsoft folyamatosan fejleszti az InfoPath valósághű (WYSIWYG) tervezőkörnyezetét, amelyben az űrlapok gyors és egyszerű megtervezésére módot adó elrendezési vezérlőelemek is szerepelnek. A kinyomtatásra is szánt űrlapok tervezése közben lehetőség nyílik például arra, hogy oldaltörést helyezzenek el a nyomtatott verzión belül, anélkül hogy ez hatással volna az űrlapot elektronikus formában kitöltő felhasználók munkájára.
– További eszközök a kezelt kóddal dolgozó fejlesztőknek. A Visual Basic .NET 2003 és a Visual C# .NET 2003 fejlesztőkörnyezetet használó fejlesztők mostantól azon túl, hogy szkriptírással testreszabhatják saját InfoPath megoldásaikat, problémamentesen váltogathatnak az InfoPath és a Visual Studio között, így kezelt kód segítségével készíthetik el az InfoPath megoldásokat és kereshetik meg azok hibáit.
– Az XML-sémakezelés jobb támogatása. Az előzetes az ActiveX vezérlőkkel és a bonyolult XML-sémákkal való munkát segítő eszközök körét is bővíti. Az újdonságok lehetővé teszik a tervezők számára, hogy felcseréljenek egymással két XSD (XML-sémadefiníció) adatforrást, illetve, hogy további adatforrásokat adhassanak az űrlapokhoz, így például ActiveX adatobjektumokat (ADO), .NET adathalmazokat és Windows SharePoint Services listákat. Az InfoPath űrlapokban használt sémák így a vállalat szükségleteinek változásával párhuzamosan módosíthatók, illetve átalakíthatók más megoldásokban való használatra, ami különösen a többféle ügyfélnek egyéni alkalmazásokat készítő megoldásszállítóknak hasznos.

Sokféle eszköz a fejlesztőknek és a végfelhasználóknak

A megoldásszállítók és az ügyfeleik már hozzáláttak olyan megoldások elkészítéséhez, amelyek kihasználják a továbbfejlesztett elemeket, és rendkívüli lelkesedéssel fogadták azokat.

Árak és elérhetőség

Az „InfoPath 2003 Feature Enhancements Preview” angol nyelvű változata mától kezdve ingyenesen letölthető a Microsoft webhelyéről, néhány napon belül pedig a magyar verzió is elérhetővé válik a központi letöltőszerverekről.

A Microsoft Office InfoPath 2003 a Microsoft vállalati Office-kiadásának legújabb eleme.Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom