Connect with us

technokrata

Megjelent a DirectX 8.2 – jól működő hálózat

Laptop

Megjelent a DirectX 8.2 – jól működő hálózat

A korábban megjelent önálló béta DirectPlay-javítás időkorlátjának lejárta után teljes telepítőcsomagban jelent meg a DirectX 8.2.

Első alkalommal július végén jeleztek egy hibát az akkor nemrég megjelent DirectX 9 beta.1-ben, majd ugyanez a probléma augusztus elején a DirectX 8.1-ben is kiütközött. Akkor mindkét verzióhoz kiadtak egy ideiglenes, béta javítást, ami orvosolta a bajt. Később megjelent a DirectX 9 beta.2, amely már önmagában is jól működött, a DirectX 8.1-hez azonban nem érkezett további frissítés – a kiadott ideiglenes javítás pedig október 31-e után nem működik tovább.

A hibát a DirectPlay modulban találták, amely a hálózati működésért felelős részegység. A hiba miatt egyes játékprogramok hálózati funkciói nem működnek megfelelően.

Ezért jelent meg a DirectX 8.2, amely a korábbi DirectX 8.1b komponensek mellett tartalmazza a DirectPlay 8.2-es, javított modult. Mindazonáltal a Microsoft azt javasolja, hogy az új DirectX csomagot csak szükség esetén telepítsük. Egyelőre a New World Order nevű játékprogramnál jeleztek problémát, részünkről pedig ezt egyetlen esetben, az Operation Flashpoint Multiplayernél tapasztaltuk.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle