Connect with us

technokrata

Megjelent a DirectX 8.1b

Laptop

Megjelent a DirectX 8.1b

A b változat jó néhány kritikus hibajavítást tartalmaz a Direct3D és a DirectShow modulokban.

Megjelent a DirectX 8.1b, amely az eredeti 8.1a után jó néhány kritikus hibajavítást tartalmaz a 3D-s megjelenítésért felelős Direct3D és a DirectShow modulokban.

Az új DirectX 8-cal már gond nélkül működik a számítógép standby vagy hibernate funkciója akkor is, ha direct3D-s képernyőkímélőt használunk, továbbá kiküszöböli a vonalak/poligonok villogását egyes 3D-s játékprogramok működése során.

A DirectShow javítása tartalmazza a kernel-komponens stream.sys, illetve a quartz.dll új verzióját. Kijavítja az MPEG-2 Demultiplexer hibáját is, ami bizonyos esetekben packet-dropot okozott.

A DirectX 8.1b nem uninstallálható, ugyanis a telepítés után már a Windows szerves alkotórészét képezi.

A DirectX 8.1b a Windows 98/Me/2000 platformokra érhető el, Windows 95-höz továbbra is a DirectX 8.0 használandó. Érdekes, hogy alapértelmezésben – bár teljesen kompatibilis vele – a DirectX 8.1b Windows XP-re magától nem települ, pedig az XP-ben régebbi változat (4.08.01.0810) található.

Mindenesetre a DirectX 8.1b NT-s változata (4.08.01.0901) kis trükkel Windows XP-re is telepíthető és működőképes – ha az XP-s telepítés megszakad és nem bootol tisztességesen a Windows XP, a teendő az alaplapi BIOS default értékeinek betöltése (!).Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák