Connect with us

Még tovább késik a Windows XP SP1 – de ismertté vált a pontos időpont

Laptop

Még tovább késik a Windows XP SP1 – de ismertté vált a pontos időpont

A Microsoft a legutóbb bejelentett határidő-intervallumot sem tartja, azonban hivatalos bejelentést tett a kiadás pontos dátumáról.

A Microsoft a legutóbb ígért, eredetileg megjelölt augusztus 28-ai kiadási időponthoz képest számított 10 napos intervallumot, vagyis a legkésőbb szeptember 7-i végleges időpontot sem tartja a Windows XP SP1 kiadását illetően. Viszont hivatalos bejelentést tett a kiadás pontos dátumáról – a Weben közzétett információ alapján szeptember 9-től letölthető és CD-n megrendelhető a javítócsomag.

Azt már szerdán tudni lehetett, hogy a Windows XP SP1 nem jelenik meg aznap, de a hírek akkor még csütörtöki-pénteki megjelenési időpontot jelöltek meg. Később e két napos intervallum tíz napra módosult, majd végül szeptember 9-ben tetőzött. Valószínűleg egyébként ez utóbbi időpont valóban véglegesnek tekinthető.

A Microsoft tájékoztatása szerint az augusztus 28-a utáni újabb késedelem hátterében az Amerikai Igazságügyi Minisztérium (US Department of Justice – DOJ) és a szoftvercég közötti megállapodás van, amely időrendet határoz meg az antitröszt-intézkedések bevezetésére vonatkozóan – amelyek pedig az SP1-ben realizálódnak. Hogy ezzel a szoftvercég miért nem számolt előre, azt egyelőre nem tudni.

Előzményként ismeretes egyébként, hogy az SP1 RC1 kód fejlesztésének eredetileg július 24-ére tervezett befejezése csak augusztus elejére történt meg, ezért az augusztus 14-ei eredeti végleges megjelenési időpont nem volt tartható többé. Ehelyett pontosan 2 héttel későbbre, augusztus 28-ára jelölte meg a Microsoft a Windows XP SP1 kiadásának időpontját – melyet aztán ismét megváltoztatott.

Minthogy a Windows XP SP1 megjelenése mostantól szinte csak napok kérdése, igyekszünk folyamatosan követni az utolsó simításokról érkező híreket, illetve újabb és újabb információkat szolgáltatni az érkező javítócsomag egyéb tudnivalóiról.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom