Connect with us

technokrata

Meddig lesz még Windows 98/ME/2000?

Laptop

Meddig lesz még Windows 98/ME/2000?

A Dataquest jóslata szerint az otthoni felhasználók ugranak majd a Windows XP-re, a vállalati szegmensben azonban kicsit lassabban mennek a dolgok.

Egy frissen készült tanulmány szerint az otthoni felhasználók Windows XP Home változatra való átterése elég gyorsan megtörténik majd, viszont az üzleti felhasználók körében 2002-ben még a Windows 2000 marad a vezető operációs rendszer.

Egy frissen készült tanulmány szerint az otthoni felhasználók Windows XP Home változatra való áttérése elég gyorsan megtörténik majd, viszont az üzleti felhasználók körében 2002-ben még a Windows 2000 marad a vezető operációs rendszer.

A Dataquest előrejelzése szerint 2002-ben az otthonra szánt új, Windows alapú PC-k 87 százaléka Windows XP Home-mal felszerelve kerül majd eladásra, míg a vállalati felhasználókat megcélzó gépek mindössze 16 százalékán fut majd csak a Windows XP Professional változata. Az uralkodó operációs rendszer ebben a szegmensben a Windows 2000 marad még egy darabig, 41 százalékos részesedéssel.

Ebben fontos szerepe van annak a ténynek, hogy a Windows XP Home technológiailag és legfőképpen stabilitás szempontjából drámaian nagy fejlődést jelent a Windows 98/98SE vagy Windows ME operációs rendszerekhez képest, míg a Windows 2000-ről aWindows XP Professionalra való áttérés mellett nem szólnak ilyen sürgető tényezők.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák