Connect with us

technokrata

Máris 20 MB-nyi frissítés a Windows XP-hez

Laptop

Máris 20 MB-nyi frissítés a Windows XP-hez

Azok a lelkes felhasználók, akik csütörtökön azonnal loholtak a boltba, hogy megvásárolják a Windows XP-t, valószínűleg elcsodálkoztak kicsit, mikor a telepítés után máris egy terjedelmes méretű frissítés várta őket ay Interneten.

A Windows XP, hacsak ki nem kapcsolja a funkciót az emberfia, elég önállóan intézkedik a javítócsomagokkal, programfrissítésekkel, egyebekkel kapcsolatban. Amint Internet-elérésre lel, a Windows Update alkalmazás megkezdi munkáját, és értesíti a felhasználót a letöltésre váró frissítésekről.

Jelenleg, egy nappal az operációs rendszer hivatalos megjelenését követően, egy frissen telepített Windows XP több mint 20 MB-nyi kiegészítést kíván letölteni egy csapásra. Az ezek közötti választás szerencsére a felhasználóra van bízva, hiszen egy ekkora adatmennyiség egy hagyományos modemes elérés esetén már igencsak tetemesnek számít.

Az állandó Internet-eléréssel rendelkezők számára a Windows Update funkció nem okozhat problémát. Beállítható, hogy automatikusan letöltsön-e minden megjelenő újdonságot, vagy esetleg értesítse a felhasználót, aki eldöntheti, hogy kívánja-e az adott frissítés letöltését. A harmadik – a modemes felhasználók számára leginkább ajánlott – opció, ha teljesen kikapcsolják az automatikus frissítést, és manuálisan indítják el időről időre (erre a Start menüben van lehetőség).

A jelenleg elérhető frissítések között főleg biztonsági hibákat és más problémákat kiküszöbölő patch-ek vannak, valamint két program frissebb változata. Elérhető ugyanis a Windows Movie Maker 1.2-es verziója (3,2 MB) illetve a Windows Messenger frissítése, amelyet azonban az MSN weboldalon keresztül kell frissíteni.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle