Connect with us

Hirdetés

technokrata

Lindows: nemsokára elkészül a Microsoft torpedó

Laptop

Lindows: nemsokára elkészül a Microsoft torpedó

Újabb információk láttak napvilágot a Lindows nevű operációs rendszerről, mely ígérete szerint alkalmas lesz Microsoft Office és egyéb Windowsos alkalmazások futtatására Linuxos környezetben. Részletek és link a screenshotokhoz itt.

A Lindows.com újabb screenshotokat tett közzé készülő operációs rendszeréről (lásd: link alul). Az új képek mellett felfedtek néhány új funkciót is.

A Click’n’Run egy leegyszerűsített telepítési módszer, mely a Windowson szokásos rengeteg klikkelést és fáradalmat kívánja egyszerűbbé tenni. A felhasználónak csak a Lindows.com „áruházába“ kell ellátogatnia, ahol a megfelelő szoftver kiválasztása után elegendő a Click’n’Run gombra kattintani, és a kiválasztott szoftver önmagától letöltődik, kicsomagolódik és feltelepítődik. Használatához csak regisztrálni kell a Lindows.com-on, és persze kifizetni az ezzel járó költségeket. A szolgáltatás nem csak a Lindows.com által fejlesztett szoftvereket, hanem más fejlesztőcég alkalmazásait is kínálni fogja. A LindowsOS mellé webböngészőt mellékelnek (à la Microsoft), melyben beépített Flash lejátszó is helyett kapott.

A LindowsOS-t kétféleképp lehet majd telepíteni: vagy létező Windows mellé, ekkor a rendszer automatikusan felismeri a Windows alá installált programokat, vagy lehet magában is telepíteni, és ezután installálni a Windowsos alkalmazásokat. A cég célja nem kisebb, mint teljes kompatibilitást elérni, bár eme cél még saját bevallásuk szerint is messze van még. Mindezen okok miatt (érthető módon) a Microsoft minden eszközzel megpróbálja megakadályozni az új operációs rendszer terjesztését, jelenleg névhasználat miatt perlik a céget.

A (Linuxhoz hűen) nyílt forráskódú Lindows-t egyébként a volt mp3.com igazgatója, Michael Robertson alapította mindössze fél évvel ezelőtt. A svájci származású Alexandre Julliard (aki jelenleg projektvezető a Lindows-nál) egyébként már a 90-es évek közepe óta dolgozik az ötleten.

Tovább
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés