Connect with us

technokrata

Letölthetők az Office 2003 XML referenciasémái

Laptop

Letölthetők az Office 2003 XML referenciasémái

A Microsoft még decemberben jelentette be, hogy ingyenes licencprogram keretében elérhetővé teszi a Microsoft Office 2003 XML referenciasémáit, és az ahhoz tartozó dokumentációt.

Az Office 2003 XML referenciasémák segítségével a vállalatok méretüktől függetlenül hasznosítani tudják a szabványos XML technológiát a táblázatos, a szöveges és az űrlapot tartalmazó dokumentumok kezelésére. A Microsoft Word és Excel új, Office 2003-as verziója, valamint az InfoPath információgyűjtő program a dokumentumok XML formátumú mentésekor sémák segítségével jellemzi az információtárolás módját. A Microsoft jogdíjmentesen biztosítja a sémák licencét, ami abból a tartós elkötelezettségéből fakad, hogy elő kívánja segíteni az XML-nek, az alkalmazások, szolgáltatások és adatforrások integrációjának jövőjét képviselő technológia továbbfejlődését.

A Microsoftnak az XML webszolgáltatások felhasználásával kapcsolatos – a Forum 2000 konferencián bejelentett – stratégiája folytatásaként, ez a licenc szervesen továbbviszi a vállalat korábbi szerepét, amelyet az XML szabványainak kialakítása, előmozdítása és népszerűsítése érdekében vállalt a különböző szabványosítási szervezetekben (W3C, ECMA, OASIS stb.). A Microsoft célja, hogy a jogdíjmentes licencet a lehető legtöbben használhassák, ezért a közzétételre XML sémadefiníció (XSD) formájában kerül sor, amely egy – a W3C által kialakított – számítástechnikai szabvány. A licenc hozzáférést nyújt az érdeklődő feleknek a sémákhoz és azok teljes dokumentációjához, használata és alkalmazása rendkívül egyszerű. A Microsoft Office 2003 XML referenciasémái sorába a WordprocessingML (Microsoft Office Word 2003), a SpreadsheetML (Microsoft Office Excel 2003) és a FormTemplate XML séma (Microsoft Office InfoPath 2003) tartozik.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle