Connect with us

Hirdetés

technokrata

Letölthető az Exchange Server 2003 RC1

Laptop

Letölthető az Exchange Server 2003 RC1

A legnagyobb fejlesztést az Outlook Web Accessben (OWA) kapó Exchange Server 2003 RC1 immár letölthető a Microsofttól.

Emlékezetes, hogy a Microsoft már januárban közzétette a legújabb Exchange szerver, a korábban Titanium kódnéven ismert Exchange Server 2003 második bétaverzióját, amely a Windows Server 2003 CPP-hez (customer preview program) hasonlóan vásárlói tesztelési célokat szolgált, hogy a vásárlók könnyebben dönthessenek az új Exchange Server megvásárlásáról, akár új Exchange felhasználóként, akár a korábbi verzióról frissítve.

A nemrég megjelent RC1-es verzióban a legnagyobb fejlesztés az Outlook Web Accessben (OWA) történt, miközben a kommunikációs szerver magja nagyobbrészt változatlan maradt.

Korábban a Microsoft szervereiről a megjelenés ellenére továbbra is a beta2-es verzió több mint 180 MB-os telepítőcsomagja volt letölthető 1 éves kipróbálásra, azonban most már az új, RC1-es verziót kapjuk 4 hónapos licenccel ingyenesen, illetve csak a szállítási költségek ellenében CD-n is.

Az Exchange Server 2003-ban és az Outlook 11-ben lévő fejlesztések a termelékenységre és a felhasználói tapasztalatok növelésére összpontosítanak az informatikai dolgozók számára. A gyorsítótárat használó új működési mód időt takarít meg azáltal, hogy világosan és konzisztensen szinkronizálja a felhasználói adatokat a háttérben, és lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy postaládájuknak mindig a legfrissebb lokális másolatával dolgozzanak, függetlenül a hálózati összeköttetéstől, illetve annak minőségétől. Az Outlook 11 továbbfejlesztett felhasználói kezelőfelülete a keresőmappákkal és a tökéletesített olvasó ablaktáblával 40%-kal több információt biztosít a képernyőn, mint az Outlook korábbi verzióiban a ˝nézőke˝ (preview) ablaktábla, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a személyes adataikat hatékonyabban kezeljék.

Az Exchange Server és a Windows Server 2003 nagyfokú integrálása több olyan képességet biztosít, amely növeli az informatikai környezet megbízhatóságát. A Windows Server 2003 Volume Shadow Copy szolgáltatásaival történő integráció az Exchange kiszolgálók gyakorlatilag azonnali mentését és visszaállítását teszi lehetővé, ily módon az Exchange-adminisztrátorok egyetlen kiszolgálóval nagyobb számú felhasználót tudnak támogatni. A Windows Server 2003-nak egészen nyolc csomópontos terminálcsoportokig történő támogatása lehetővé teszi az Exchange-adminisztrátorok számára, hogy a felhasználók részére jól hozzáférhető üzenetküldő környezetet biztosítsanak. A rendszer összteljesítménye is javul az Outlook 11 és az Exchange Server 2003 esetében a MAPI-ban végrehajtott fejlesztések révén. Összességében e jellemzők lehetővé teszik azt, hogy a kiszolgálókat regionális adatközponttá alakítsák, és a távoli irodákban több felhasználót támogassanak anélkül, hogy erre a célra a helyszínen külön kiszolgálót kellene beállítani.

A Microsoft Exchange Server 2003 és a Windows Server 2003 a Microsoft Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kezdeményezésén alapul, architektúrájukat olyanra tervezték, hogy az biztonságos legyen mind tervezésileg, mind alkalmazásilag, mind a használat során. Ez a megnövekedett biztonság felszabadítja az adminisztrátorokat a rendszereik adatvédelmével kapcsolatos gondok alól, és lehetővé teszi számukra, hogy csak azon szolgáltatásokat telepítsék és futtassák, amelyekre a saját környezetükben szükségük van.



Szólj hozzá!

További Laptop

Hirdetés

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

IoT-Magazin.hu

Hirdetés

Kütyük

Smart home

Így képzelik el a magyarok az álomotthonukat

2024. március 20. szerda

Office

Foglalj helyet, hogy helyet foglalhass!

2024. március 13. szerda

Smart home

Okoskészülék vagy hagyományos háztartási gép?

2024. február 28. szerda
owlet care babafigyelő

Smart home

OWLET CARE a magyarországi piacon!

2024. február 26. hétfő
Hirdetés

Dotkom

Műszaki-Magazin.hu

Hirdetés