Connect with us

technokrata

Letölthető az Exchange Server 2003 RC1

Laptop

Letölthető az Exchange Server 2003 RC1

A legnagyobb fejlesztést az Outlook Web Accessben (OWA) kapó Exchange Server 2003 RC1 immár letölthető a Microsofttól.

Emlékezetes, hogy a Microsoft már januárban közzétette a legújabb Exchange szerver, a korábban Titanium kódnéven ismert Exchange Server 2003 második bétaverzióját, amely a Windows Server 2003 CPP-hez (customer preview program) hasonlóan vásárlói tesztelési célokat szolgált, hogy a vásárlók könnyebben dönthessenek az új Exchange Server megvásárlásáról, akár új Exchange felhasználóként, akár a korábbi verzióról frissítve.

A nemrég megjelent RC1-es verzióban a legnagyobb fejlesztés az Outlook Web Accessben (OWA) történt, miközben a kommunikációs szerver magja nagyobbrészt változatlan maradt.

Korábban a Microsoft szervereiről a megjelenés ellenére továbbra is a beta2-es verzió több mint 180 MB-os telepítőcsomagja volt letölthető 1 éves kipróbálásra, azonban most már az új, RC1-es verziót kapjuk 4 hónapos licenccel ingyenesen, illetve csak a szállítási költségek ellenében CD-n is.

Az Exchange Server 2003-ban és az Outlook 11-ben lévő fejlesztések a termelékenységre és a felhasználói tapasztalatok növelésére összpontosítanak az informatikai dolgozók számára. A gyorsítótárat használó új működési mód időt takarít meg azáltal, hogy világosan és konzisztensen szinkronizálja a felhasználói adatokat a háttérben, és lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy postaládájuknak mindig a legfrissebb lokális másolatával dolgozzanak, függetlenül a hálózati összeköttetéstől, illetve annak minőségétől. Az Outlook 11 továbbfejlesztett felhasználói kezelőfelülete a keresőmappákkal és a tökéletesített olvasó ablaktáblával 40%-kal több információt biztosít a képernyőn, mint az Outlook korábbi verzióiban a ˝nézőke˝ (preview) ablaktábla, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a személyes adataikat hatékonyabban kezeljék.

Az Exchange Server és a Windows Server 2003 nagyfokú integrálása több olyan képességet biztosít, amely növeli az informatikai környezet megbízhatóságát. A Windows Server 2003 Volume Shadow Copy szolgáltatásaival történő integráció az Exchange kiszolgálók gyakorlatilag azonnali mentését és visszaállítását teszi lehetővé, ily módon az Exchange-adminisztrátorok egyetlen kiszolgálóval nagyobb számú felhasználót tudnak támogatni. A Windows Server 2003-nak egészen nyolc csomópontos terminálcsoportokig történő támogatása lehetővé teszi az Exchange-adminisztrátorok számára, hogy a felhasználók részére jól hozzáférhető üzenetküldő környezetet biztosítsanak. A rendszer összteljesítménye is javul az Outlook 11 és az Exchange Server 2003 esetében a MAPI-ban végrehajtott fejlesztések révén. Összességében e jellemzők lehetővé teszik azt, hogy a kiszolgálókat regionális adatközponttá alakítsák, és a távoli irodákban több felhasználót támogassanak anélkül, hogy erre a célra a helyszínen külön kiszolgálót kellene beállítani.

A Microsoft Exchange Server 2003 és a Windows Server 2003 a Microsoft Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kezdeményezésén alapul, architektúrájukat olyanra tervezték, hogy az biztonságos legyen mind tervezésileg, mind alkalmazásilag, mind a használat során. Ez a megnövekedett biztonság felszabadítja az adminisztrátorokat a rendszereik adatvédelmével kapcsolatos gondok alól, és lehetővé teszi számukra, hogy csak azon szolgáltatásokat telepítsék és futtassák, amelyekre a saját környezetükben szükségük van.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle