Connect with us

technokrata

Letölthető a DirectX 9.0c

Laptop

Letölthető a DirectX 9.0c

Az API legújabb verzióját a Windows XP SP2-ből ˝mentették ki˝.

A DirectX 9 legújabb, 9.0c (4.09.0000.0904) verzióját ügyes kezű programozók ˝mentették ki˝ a készülő Windows XP SP2 #2126-os build verziójából. A benne található fejlesztésekről, esetleges újdonságairól jelenleg semmit sem tudunk.

Ez év elején adtunk hírt először arról, hogy továbbra is várjuk a DirectX 9.1 megjelenését, holott a Microsoft ezt az eseményt jóval több mint egy évvel ezelőtt jelentette be, 2003. márciusi kiadást ígérve. A 2002. decemberben hibásan megjelent DirectX 9.0-t aztán 2003. áprilisban követte az ugyancsak nem tökéletes DirectX 9.0a, majd júliusban az azóta is ˝futó˝ DirectX 9.0b, amelynek a Microsoft – ismeretlen okból – később tovább frissítette a teljes (redistributable) telepítőcsomagját. Az akkori hírek szerint a DirectX 9.1 előtt (helyett?) még egy verzió, a DirectX 9.0c ˝eljövetele˝ volt várható, ami nem fog olyan újdonságokat tartalmazni, ami miatt a tényleges verziószámot növelni kellene. Ugyanis már a jelenleg hivatalosan elérhető DirectX 9.0b-nek is vannak olyan funkciói, amelyeket a piacon lévő hardvereszközök még nem támogatnak. Most tehát világossá vált, hogy a DirectX 9.0c a Windows XP SP2-vel biztosan az operációs rendszer részévé fog válni, míg különálló megjelenése egyelőre bizonytalan.

Az itt bemutatott DirectX 9.0c egyelőre nem hivatalosan megjelent verzió, így a Microsoft semmiféle támogatást nem nyújt hozzá. A letöltött összetevők telepítési sorrendje: 1. DirectX 9.0c, 2. DirectX 9.0c hotfix, 3. DirectX 9.0c Registry patch

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle