Connect with us

Küszöbön az Office .Net 11 betaprogramja

Laptop

Küszöbön az Office .Net 11 betaprogramja

Annyira előrehaladott állapotba került a fejlesztés, hogy őszre már tesztelhető beta-t ígérnek a fejlesztők.

A Microsoft kiküldte a leveleket azoknak a tesztelőknek, akik regisztráltak az Office .Net 11 betaprogramjára. ˝Élet az XP után II.˝ – alig pár hónapja láttak napvilágot az első hírek a Microsoft készülő új irodai programcsomagjáról, az először ˝NGO˝ (New Generation of Office) kódnéven létező, majd .Netnek és 11-nek is nevezett új Office-ról, máris annyira előrehaladott állapotba került a fejlesztés, hogy őszre már tesztelhető beta-t ígérnek a fejlesztők, míg a termék tervezett megjelenési időpontja 2003 közepe.

Az Office .Net-ként is a köztudatba került új Office-ról korábban már megjelent egy Macromedia Flash prezentáció, amely jó néhányat bemutatott az irodai programcsomag és a .Net egyesítéséből született új lehetőségekből.

A Microsoft Office következő generációja teljes mértékben a .Net elképzelés köré épül, nagyban segítve felhasználóit munkavégzési szabadságuk kiterjesztésében, illetve munkájuk más felhasználókkal való megosztásában. Természetesen a programcsomag emellett az elődökhöz hasonlóan a helyi Desktopon is teljes funkcionalitásában használható marad az online szolgáltatások (MyOffice személyi portál, e-mail postafiók faxtámogatással, időbeosztás, riasztások, Meeting/Team Workspaces, support) nélkül is.

Heikki Kanerva, a Microsoft Office Program Management részlegének igazgatója korábban megerősítette, hogy a fejlett csoportmunka az új Office két nagy újításának egyike. Ami a másik újítást illeti, Kanerva talányosan jegyezte meg, hogy csapata azon igyekszik, hogy a felhasználók lokálisan vagy globálisan 1. könnyen megtalálják az őket érdeklő adatokat, 2. könnyen kapcsolódni tudjanak hozzájuk, 3. azok tartalmától függően olyan döntéseket tudjanak hozni, amelyeket aztán beillesztenek a (csoportos) munkarendbe, így téve gyorsabbá és/vagy hatékonyabbá a munkát. Kanerva nem nyilatkozott az Outlook vagy más Office-alkalmazások egyéb, speciális tulajdonságairól.

Ami még Kanerva nyilatkozatából kiderült, hogy az Office 11.0 az XML-re, a SharePoint Portal Serverre és a SharePoint Team Servicesre fókuszál, és a kommunikációt az e-mail mellett az instant messagingre, telefonokra, PDA-kra és Tablet PC-kre is kiterjeszti. Az új Office-t fejlesztő csapat továbbá elkötelezett az adatbiztonság (vonatkoztatva akár a biztonsági résekre, akár egyéb programhibákra) és az előd Office-ok hibáinak kiküszöbölése mellett.

A Visual Basic alkalmazások további támogatása ugyancsak része az új Office fejlesztési irányvonalának. Steven Sinofsky, a Microsoft Office részleg elnökhelyettesének szavaiból azonban kiderült az is, hogy – bár a Visual Basicet még legalább két Office-generáció biztosan támogatni fogja – a jövő Office-ai egy, az eredeti Visual Basictől kissé különböző, annak a .Net lehetőségeit teljes mértékben kihasználni tudó változatát (is) tartalmazni fogják.

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom