Connect with us

technokrata

Kritikus frissítés a horogkeresztes betűkészlet módosítására

Laptop

Kritikus frissítés a horogkeresztes betűkészlet módosítására

A szimbólum véletlenül került a Microsoft legújabb irodai szoftverrendszerébe, és a korábbi azonnali intézkedésként kiadott eltávolító eszközt felváltotta egy kritikus frissítés.

A második világháborús náci Németország vezető pártjának (NSDAP) jelvényére emlékeztető szimbólumot még december elején találta egy felhasználó, az Office Rendszer/2003 által telepített Bookshelf Symbol 7 nevű karakterkészletben, két példányban (egymáshoz képest 45 fokkal elforgatva). A Microsoft azonnal reagált, és elnézést kért, majd kiadta a javítást, amely teljes egészében eltávolítja a kérdéses karakterkészletet. A Microsoft termékmenedzserének elmondása szerint nincs szó szándékosságról, és egy esetleges szabotázs gyanúját is elvetették, lévén a karakterek egy japán karakterkészletből, buddhista jelekként kerültek az Office Rendszer/2003 telepítőkészletébe. Steven Sinofsky alelnök nyílt levélben kért elnézést mindenkitől, akit sérelem ért.

Későbbre tervezték a javítás egy olyan verziójának kiadását, amely csak a nem kívánatos jeleket távolítja el. Ennek értelmében a KB833407 jelű frissítés kritikus jelzővel megjelent a Windows Update javításai között, és ˝Ez a program frissíti az egyes Microsoft-termékekben megtalálható Bookshelf Symbol 7 betűkészletet. A betűkészlet nem elfogadható szimbólumokat tartalmaz.˝.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle