Connect with us

technokrata

Kiszivárgott Windows Server 2003 ˝corporate˝ kulcs – az ellencsapás

Laptop

Kiszivárgott Windows Server 2003 ˝corporate˝ kulcs – az ellencsapás

A Microsoft bevezette a szankciókat a kiszivárgott Windows Server 2003 ˝corporate˝ kulcs használói ellen.

Ismeretes, hogy még meg sem jelent a Windows Server 2003, már az elkészülte után pár nappal kiszivárgott a Microsofttól az a kulcs (VLK – volume license key), amely úgynevezett corporate célokra van fenntartva, és alkalmazásával az operációs rendszer aktiválás nélkül használható.

A szoftveróriás, közlése szerint a kulcs kiszivárgásának helyét képes visszanyomozni. Ugyanakkor nem árult el részleteket arra vonatkozóan, hogy a nyomozást milyen módszerekkel kívánja kivitelezni, illetve nem beszélt a lehetséges, általa alkalmazandó, a kulcstolvaj elleni szankciókról sem.

A szankciókat azonban a felhasználók szavak nélkül is észreve(he)tték – a Windows Update ugyanis már visszautasítja a szóban forgó kulccsal telepített operációs rendszerek frissítését/javítását.

Eddig is tudni lehetett, hogy a Microsoftnak – a felderítés nélkül is – van fegyvere a kiszivárgott kulccsal telepített operációs rendszerek ellehetetlenítésére. Ugyanis a Windows XP-nél alkalmazott ˝szokatlanul durva másolásvédelmi eljárás˝ ebben az esetben is alkalmazható – ahogyan ez meg is történt.

Sőt! Kiderült, hogy ˝mi készül(t)˝ a Windows Update-en – de ez már (megint) egy másik cikk témája…Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle