Connect with us

technokrata

Késik az Exchange Server 2003

Laptop

Késik az Exchange Server 2003

Az Exchange Server 2003 nem jelent meg június 2-án…

A Microsoft korábbi bejelentésével – miszerint az Office System 2003-mal egy időben, várhatóan június 2-án jelenik meg – ellentétben az Exchange Server 2003 csak később készül el.

A késés tényét és okát nem közölték (ez ˝csak úgy˝ kiderült) az Office System 2003-hoz hasonlóan, ugyanakkor sejthető, hogy a két termék nagyfokú együttműködése következtében egyik sem jelenik meg sokkal hamarabb a másiknál. Minthogy az Office System 2003 a legutóbbi információk alapján augusztusban várható, valószínűleg az Exchange Server 2003-mal is hasonló a helyzet.

Az Exchange Server 2003 jelenleg RC1-es változatban létezik és kapható meg a Microsofttól 4 hónapos licenccel letöltve ingyenesen, illetve csak a szállítási költségek ellenében CD-n is.

Az Exchange Server 2003-ban és az Outlook 11-ben lévő fejlesztések a termelékenységre és a felhasználói tapasztalatok növelésére összpontosítanak az informatikai dolgozók számára. A gyorsítótárat használó új működési mód időt takarít meg azáltal, hogy világosan és konzisztensen szinkronizálja a felhasználói adatokat a háttérben, és lehetővé teszi a felhasználók számára azt, hogy postaládájuknak mindig a legfrissebb lokális másolatával dolgozzanak, függetlenül a hálózati összeköttetéstől, illetve annak minőségétől. Az Outlook 11 továbbfejlesztett felhasználói kezelőfelülete a keresőmappákkal és a tökéletesített olvasó ablaktáblával 40%-kal több információt biztosít a képernyőn, mint az Outlook korábbi verzióiban a ˝nézőke˝ (preview) ablaktábla, és lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy a személyes adataikat hatékonyabban kezeljék.

Az Exchange Server és a Windows Server 2003 nagyfokú integrálása több olyan képességet biztosít, amely növeli az informatikai környezet megbízhatóságát. A Windows Server 2003 Volume Shadow Copy szolgáltatásaival történő integráció az Exchange kiszolgálók gyakorlatilag azonnali mentését és visszaállítását teszi lehetővé, ily módon az Exchange-adminisztrátorok egyetlen kiszolgálóval nagyobb számú felhasználót tudnak támogatni. A Windows Server 2003-nak egészen nyolc csomópontos terminálcsoportokig történő támogatása lehetővé teszi az Exchange-adminisztrátorok számára, hogy a felhasználók részére jól hozzáférhető üzenetküldő környezetet biztosítsanak. A rendszer összteljesítménye is javul az Outlook 11 és az Exchange Server 2003 esetében a MAPI-ban végrehajtott fejlesztések révén. Összességében e jellemzők lehetővé teszik azt, hogy a kiszolgálókat regionális adatközponttá alakítsák, és a távoli irodákban több felhasználót támogassanak anélkül, hogy erre a célra a helyszínen külön kiszolgálót kellene beállítani.

A Microsoft Exchange Server 2003 és a Windows Server 2003 a Microsoft Trustworthy Computing (megbízható számítástechnika) kezdeményezésén alapul, architektúrájukat olyanra tervezték, hogy az biztonságos legyen mind tervezésileg, mind alkalmazásilag, mind a használat során. Ez a megnövekedett biztonság felszabadítja az adminisztrátorokat a rendszereik adatvédelmével kapcsolatos gondok alól, és lehetővé teszi számukra, hogy csak azon szolgáltatásokat telepítsék és futtassák, amelyekre a saját környezetükben szükségük van.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle