Connect with us

technokrata

Intelligens eszközök a Digitális Évtizedben

Laptop

Intelligens eszközök a Digitális Évtizedben

Microsoft újdonságok a CES-en.

A Consumer Electronics Show (CES – fogyasztói elektronikai kiállítás) idei, Las Vegasban megtartott rendezvényén a Microsoft a Digitális Évtized kommunikációjában és szórakozási szokásaiban bekövetkező gyökeres átalakulásokat helyezte középpontba. Bill Gates nyitóbeszédének fő témái többek közt: az intelligens (˝smart˝) élet biztosítása intelligens eszközök segítségével, az egyes eszközök összekapcsolhatósága, valamint azok a szolgáltatások, amelyekkel a fogyasztó hozzájuthat mindahhoz az információhoz, illetve szórakozáshoz, amelyre szüksége van.

A Digitális Évtizedben nem lesz gond intelligens módon élni, mivel az intelligens összekapcsolt eszközöknek és szolgáltatásoknak köszönhetően a hétköznapi feladatok leegyszerűsödnek, kommunikációs és szórakozási szokásaink pedig gyökeresen átalakulnak.

A Microsoft elkötelezte magát a fogyasztói elektronikai ipar mellett, és szívesen kihasználja a társulás lehetőségét annak érdekében, hogy egyre több személyes célú, új terméket állítson elő. Nem véletlen ez, hiszen a szoftvertermékek fontos szerepet játszanak a fogyasztói elektronikai ipar felnőtté válásában, mivel így ezek az eszközök nemcsak önmagukban, de a szélesebb otthoni alkalmazási szféra részeiként is intelligensekké válnak.

Bill Gates bejelentései között szerepel az MSR Smart Personal Objects Technology Group (SPOT) csoportjának első terméke, egy intelligens karóra; a CE.NET-alapú hordozható videó- és hangvisszajátszó eszközök számára kifejlesztett új platform, a Media2Go és új OEM-társulások a Windows XP Media Center Edition érdekében. Az MSN 8 elnyerte a Good Housekeeping Seal of Approval címet; valamint egy Xbox Live bemutató, melyben Bill Gates a Los Angeles Lakers csapat sztárjával, Shaquille O’Neal-lel játssza a „Midtown Madness” játékot.

Nem véletlen, hogy a Microsoft hatalmas új piaclehetőséget lát a fogyasztói elektronikában. Az ipar 2002-re 96,2 milliárd dollár értékű eladást vár, ami a 2001-es eredményt 3,7 százalékkal múlja felül – számolt be a CES rendezője, a Consumer Electronics Association.

A piac egészségét a kiállítás látogatottságának a növekedése tükrözi. Míg a számítógépipar legfontosabb kereskedelmi kiállításának, a Comdex-nek a népszerűsége az utóbbi években sokat csökkent, a CES, amelyen 1,2 millió négyzetlábon több mint kétezer cég képviseltette magát, fennállása óta a legtöbb résztvevőt várta.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle