Connect with us

technokrata

High-tech karórák és hozzájuk kapcsolódó új szolgáltatások a Microsofttól

Laptop

High-tech karórák és hozzájuk kapcsolódó új szolgáltatások a Microsofttól

Az intelligens személyes használati tárgyak technológiájára (Smart Personal Objects Technology, SPOT) irányuló kezdeményezés keretében a Microsoft bemutatta az MSN Direct nevű új, speciális vezeték nélküli szolgáltatást, amely a technológia és a divat ötvözésével személyre szabott információkat nyújt a karórák egy újonnan kialakított kategóriája részére.

Az MSN Direct ügyfelei megfizethető áron, kényelmes és feltűnésmentes formában hozzájuthatnak a számukra legfontosabb információkhoz, elég hozzá ránézni az órájukra.

Az MSN Direct szolgáltatást tartalmazó, vezető óragyártóktól (Fossil Inc., Suunto) származó karórák idén ősztől lesznek kaphatók a kiskereskedelmi fogalomban. Ezek az ˝intelligens˝ karórák (amelyeket először a Microsoft elnöke és vezető szoftvertervezője, Bill Gates mutatott be a 2003-as Consumer Electronics Show keretében), elegáns és egyedülálló információforrásul szolgálnak azoknak, akik út közben is tájékozottak szeretnének maradni – amihez így elég lesz a csuklójukra pillantaniuk. Az MSN Direct szolgáltatás előfizetői folyamatosan értesülhetnek a hírekről, az időjárásról, a sporteredményekről, a tőzsdei árfolyamokról, a moziműsorról, az éttermekről, a játékokról stb. Az MSN Messenger segítségével fogadhatják a személyes üzeneteket is, valamint a Microsoft Outlook naptári emlékeztetőit. Az MSN Direct szolgáltatás Észak-Amerika több mint száz legnépesebb településén lesz igénybe vehető. Mind az ötven államban lesz ilyen város, valamint Kanada nagyvárosai is szerepelnek a sorban.

Az ügyfelek kétféle árkonstrukció közül választhatnak: az egyik a havi 9,95 amerikai dolláros előfizetési díj (az első hónap ingyenes), a másik a bevezető árú, évi 59 dolláros egész éves előfizetés. ˝Az óra 100 és 300 dollár közötti összegbe kerül, a szolgáltatás havi 9,95 vagy évi 59 dollárba, ez pedig azt jelenti, hogy az MSN Direct szolgáltatásra hamar nagyon sokan elő fognak fizetni˝ – vélekedett Charlene Li, a Forrester elemzője, a ˝SPOT Watches: Money Well Spent for Better Time˝ című tanulmány szerzője.

˝Az MSN Direct karórák eddig ismeretlen lehetőséget teremtenek arra, hogy tulajdonosuk megőrizze naprakész tájékozottságát a számára fontos információkkal kapcsolatban˝ – közölte Roger Gulrajani, a Microsoft intelligens személyes használati tárgyakért felelős csoportjának igazgatója. ˝A Fossil és a Suunto segítségével olyan karórákat sikerült közösen előállítanunk, amelyek vonzó és elegáns külseje sok információt rejt magában – ez pedig fontos szempont minden olyan tárgynál, amit mindennap hord az ember.˝

˝Az MSN jövőképének fontos része, hogy lehetővé tegyük előfizetőink számára, hogy mindig és mindenhol hozzáférhessenek az információkhoz˝ – jelentette ki Anthony Rodio, az MSN igazgatója. ˝Az MSN Direct formájában érdekes új elemmel bővülnek az MSN szolgáltatásai, ügyfeleink újabb lehetőséget szereznek arra, hogy még közelebb kerüljenek a számukra legfontosabb információkhoz.˝

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tesztek

Gyakori témák