Connect with us

Hány IP-cím tartozik Windows Serverekhez? – érdekes egybeesés

Laptop

Hány IP-cím tartozik Windows Serverekhez? – érdekes egybeesés

Érdekes álomhatárt léptett át a Windows 2000 Server a szerverpiacon, miközben elkészült a Windows Server 2003, és miközben a legújabb Windows Server megjelenése napok közelségébe jutott.

A NetCraft elemzése szerint március hónapban először lépte át az 1 millió IP-címes álomhatárt a Windows 2000 Server piaci jelenléte. Ez azt jelenti, hogy immár több mint 1 millió IP-cím tartozik a Microsoft utoljára kiadott (és már régóta piacon lévő) szerver operációs rendszeréhez.

A Windows 2000 Server sikerességét jelzi, hogy a windowsos szervergépek 2/3-át ˝bitorolja˝ – ebből az következik, hogy az Interneten összesen mintegy másfél millió Windows Server (leginkább Windows 2000 és NT4) működik, pontosabban összesen ennyi IP-cím tartozik hozzájuk.

Ami a kiszolgált domainek számát (egy IP-címen több domain is lehet) illeti, a NetCraft 39.174.349 website-on végzett felmérése összesen a második helyezésre elegendő, 27,44%-os (10.748.795) Windows-jelenlétet mutatott ki, miközben az első helyen álló Apache 62,51%-ot (24.486.857) tudhat magáénak.

Érdekes – bár minden valószínűség szerint teljesen véletlen – egybeesés, hogy a Windows Server éppen a legújabb testvér, a Windows Server 2003 elkészülte és megjelenése idején lépett át egy lélektani határt. Ugyancsak érdekes vizsgálat alapját képezheti majd az, hogy az új Windows Server bevezetése ezekre az értékekre milyen hatással lesz, hogy felborítja-e a piacot a szuperbiztonságosnak és szuperstabilnak tűnő (ígért) szerver operációs rendszer. Egy éven belül meglátjuk…

Tovább
Kapcsolódó cikkek


Szólj hozzá!

További Laptop

Népszerű

Hirdetés

Technokrata a Facebookon

Hirdetés

Kütyük

Dotkom