Connect with us

technokrata

Győzött a Windows XP, abszolút többségben az AMD!

Laptop

Győzött a Windows XP, abszolút többségben az AMD!

Windows XP: rövid idő alatti jelentős térnyerés – AMD: abszolút többség. Okok és következmények…

55 százalék – legutóbbi felmérésünk szerint ennyi az AMD részesedése a Terminal-olvasók számítógépeiben, míg az Intel ˝mindössze˝ 43 százalékot tudhat magáénak.

Az AMD tendenciája ráadásul érdekes növekedést mutat, hiszen év elején ugyanez az arány még 52/46 százalék volt – de már akkor is az AMD javára. További érdekességet is megfigyelhettünk: észrevettük, hogy míg nappal inkább az inteles szavazatok száma, éjszaka inkább az AMD-s szavazatok száma növekedik. Ebből arra a – nagyon is logikus – tényre lehet következtetni, hogy a céges-iskolai számítógépek még inkább Intel processzorral, míg otthoni társaik inkább AMD processzorral vannak felszerelve. Ennek oka talán az Intel integrált chipkészleteinek (i810, i815) népszerűségében keresendő.

Azonban míg az AMD mintegy 10 év alatt jutott idáig, a Windows XP sokkal látványosabb eredményt mutatott fel: fél év alatt 34 (Home: 5, Professional: 29) százalék.

Mögötte a Windows 2000 és a 98 SE 18-18 százalékban, a Windows Me 11, a Windows 98 pedig 10 százalékban van jelen. A Windows 95 és a 3.xx 1 százalékot vagy még annyit sem szerzett – gyakorlatilag ezek az operációs rendszerek kihaltnak tekinthetők. Az összwindowsos részesedés ezzel 93 százalék – a nem Windowst használók tábora 7 százalékra rúg.

A felmérések eredményét figyelembe vesszük a május elejétől rendszeressé váló tesztcikkeink készítése során – ennek értelmében a teljesítményteszteket Klaibán András alias Claiby tesztlabor-vezető kollégánk vezetésével elvégezzük Intel és AMD platformon egyaránt, operációs rendszerként pedig Windows XP Professionalt fogunk használni. Továbbá a Windows XP jelentős részesedése alkalmából sokrészes (gyakorlati) útmutatót készítünk az operációs rendszer dokumentált és rejtett lehetőségeinek minél teljesebb kihasználását elősegítve.Szólj hozzá!

További Laptop

Technokrata a Facebookon

Népszerű

Hirdetés

Tipp

LifeStyle